Varsád

2021.07.29. 18:10

Megoldódnak a nagy esők okozta bajok az árok rendbetételével

Wessely G.

Fotó: A szerző felvétele

Látványos építkezés zajlik Varsádon. Megoldják a település csapadékvíz-elvezetési problémáit az eredeti, már erre alkalmatlan árok tisztításával és kiszélesítésével, mélyítésével, részbeni, betonelemekkel történő burkolásával.

A fővállalkozó Alisca Bau Zrt. műszaki igazgatója, Orosz László elmondta: a fel- iszapolódást is meg kell akadályozni, ezért több mint hatszáz méteres szakaszon burkolt lesz az árok. A nagy lejtés miatt hat fenéklépcső beépítése is szükségessé vált. A nem burkolt árokszakasz hossza közel nyolcszáz méter.

A munkát még márciusban kezdték, és várhatóan szeptember végére fejezik be. Remélhetőleg a jövőben nem okoz károkat a faluban az esetenként hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadék.

Völgyben található a település, gyakorlatilag egy vízgyűjtő terület alján, ezért nagyon fontos a vízrendezés. Az ingatlantulajdonosok a megmondhatói, hogy mennyi problémát okozott eddig a csapadék és a funkcióját ellátni képtelen árok. Az új létesítménynél a hasznosság mellett az esztétikusságra is törekszenek a kivitelezési munka során.

Borítóképünk: Az újjáépített árok jelentős részét burkolattal látják el

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában