Pályázat

2021.07.07. 17:30

Több mint egy milliárd forintot nyertek megyénk települései

A Belügyminisztérium pályázatán ötvenhét Tolna megyei település fejlesztési, felújítási terveit találták támogatásra érdemesnek, összesen 1.1 milliárd forint értékben.

TEOL

20210630 Debrecen A debreceni Keresszegi utcának a Jánosi utca és a Kinizsi utca közötti szakaszán, már elkészült a lakossági kezdeményezésre indult útépítés, a Honti utcán pedig most kezdődik a nagyfelületű aszfaltozás. A beruházásokról sajtótájékoztatót tartottak. Fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló

Forrás: MW

Fotó: illusztráció

Az ország 1434 települése összesen több mint 25,8 milliárd forint értékben nyert el támogatást fejlesztésekre központi költségvetési forrásból. A Belügyminisztérium pályázatának legnépszerűbb eleme a belterületi utak felújítása volt, erre 1220 önkormányzat nyert el forrást, köztük Szekszárd is – számoltunk be róla a napokban. A megyeszékhely közel 41 millió forintot kap, amelyet az önkormányzat járdafelújításra kíván fordítani.

Szerencsére nem csak Szekszárd pályázatát bírálta el pozitívan a minisztérium, de amint az a kormany.hu portálon elérhető dokumentumból kiderül, Tolna megyében nem kevesebb mint ötvenhét települési önkormányzat nyert el támogatást különböző fejlesztési célokra. A megyeszékhely után a legnagyobb összeget két város, Dombóvár (40 millió Ft) és Paks (38,75 millió Ft) kapta, a falvak közül pedig Szakcs (37 millió Ft) tudhatja magáénak a legnagyobb összegű támogatást.

A pályázati elemek közül legnépszerűbb „Belterületi utak, járdák, hidak felújítása” címre 52 Tolna megyei település nyert el összesen 925 millió forintnyi támogatást. A „Kötelező önkormányzati feladatot ellátó intézmények fejlesztése, felújítása” címen Aparhant 24.5, Decs 32.9, Simontornya 37.8, Szakcs 37, míg Tevel 22.8 millió forintot kapott. Az „Óvodai, iskolai és utánpótlás sport infrastruktúra-fejlesztés, felújítás” címre egyedül Kaposszekcső nyert el pályázati támogatást 16.9 millió forint értékben.

Az ötvenhét Tolna megyei település pályázatait összesen közel 1,1 milliárd forinttal támogatta a kormány. A nyertes települések listáját ide kattintva találja.

Óvodák, orvosi rendelők újulhatnak meg

Az intézményfejlesztések területén 10 bölcsőde és 41 óvoda, 32 háziorvosi, 12 házi gyermekorvosi, 31 védőnői és 9 fogorvosi ellátást szolgáló épület vagy helyiség, valamint 42 közös önkormányzati hivatal felújítására pályáztak sikerrel a települések – számolt be róla a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára.

Pogácsás Tibor hangsúlyozta: a Belügyminisztérium támogatta 27 új sportlétesítmény – sportpálya, sportpark, sportcsarnok, óvodai vagy iskolai tornaszoba, kültéri fitneszpark – kialakítását, továbbá 56 meglévő intézmény fejlesztését is. A nyertes önkormányzatok közül 881 település, illetve városrész kétezer lakos alatti, 432 kétezer és tízezer lakos közötti, 121 pedig tízezer lakosúnál nagyobb.

Borítóképünk: A legtöbb Tolna megyei település belterületi utak, járdák felújítására nyert el támogatást (illusztráció).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában