lakossági fórum

2021.07.15. 18:00

Véleményt nyilváníthat a lakosság hat paksi út tervéről

Kalmár Klaudia

Szabó Péter, a város polgármestere tájékoztatást adott ki „Paks városát érintő hat úttervezés kapcsán” megnevezéssel a kiemelt fejlesztési területté nyilvánításról, valamint a tervezési programról, miszerint a településrendezési eszközök módosítását a kiemelt fejlesztési területen és környezetében elindítja. A képviselő-testület döntött a Helyi Építési Szabályzat módosításáról ezzel kapcsolatban. A Paksot érintő úttervezések és ezek vonzata miatti településrendezési módosítások az alábbi területeket érintik: a 6. számú főút Paks és az 512. számú főút közötti szakaszának négysávosra bővítése, a 6237. jelű, az M6-os autópályát és 6. számú főutat összekötő út megvalósítása, a 6238. jelű Paks, nyugati elkerülő út megvalósítása, valamint a Paks, északi városrész bekötése a 6231. jelű összekötő úthoz.

A településrendezési eszközök módosítása tárgyalásos eljárási rend szerint történik. A véleményezési dokumentáció az önkormányzat hivatalos honlapján (IDE kattintva), valamint a Paksi Polgármesteri Hivatal 223-as irodájában is megtekinthető. A veszélyhelyzeti eljárások szabályai miatt az ezzel kapcsolatos lakossági fórumot elektronikus úton bonyolítják le. A partnerek az észrevételeiket és a javaslataikat július 24-ig kizárólag elektronikus úton tehetik meg, és kérelem benyújtásával jelentkezhetnek be a [email protected] e-mail-címre. A kérelemben meg kell jelölni a módosítás célját, illetve amennyiben a bejelentkezni kívánó partner természetes személy, úgy a nevét, lakcímét, levelezési címét, telefonszámát és e-mail-címét is. Azok, akik július 24-ig a véleményezési eljárásba nem jelentkeznek be, az eljárás további szakaszában nem vehetnek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában