viharvadász

2021.08.09. 20:28

A nap képe: „villámtenger” Bogyiszlónál

Portálunk fotóriportere, Makovics „Viharvadász” Kornél már hosszú ideje üldözi és örökíti meg nagy égzengések idején a villámokat.

Sz. Á.

Fotó: Makovics Kornél

Ez azt jelenti, hogy ha csak teheti, odamegy, azaz bele a zivatarok közepébe, ahonnan mások örömmel elhúzódnának. Így tett a múlt vasárnap is, valamivel éjfél előtt, amikor mennydörgések jelezték, hogy jelentős égiháború várható. Kedvelt helyére autózott, azaz Bogyiszlóra, egy tavacskához. Ez a tó, hínáros lévén, nem keveredik fel, tükre viszonylag feszített marad, ami azzal az előnnyel jár, hogy „megőrzi” nemcsak a fényt, hanem magát a villám formáját is, a maga ágas-bogas alakzatával.

Fotó: Makovics Kornél

– Van egy jól bevált helyem, ahol nincs fa és széles kilátás nyílik felfelé – mondta fotóriporter kollégánk. – Ide telepítettem az állványt és vártam a villámlásokra. Azok jöttek is, sajnos a szúnyogokkal együtt, felvételeimet így vérszívók támadásai közepette készítettem, illetve elvágtázott a közelemben egy vaddisznó is.

Munkatársunk éjjel egy óráig elég sok fotón örökítette meg a mennykőcsapásokat, ezek közül mellékelünk egy kiváltképp látványosat.

Borítóképünkön: villámlás a bogyiszlói tavacska fölött

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában