Závod

2021.08.24. 18:20

Élményekkel gazdagodtak a tábor résztvevői

R. G.

Nagyon tetszettek a gyerekeknek a mecseki óriások

Fotó: TN

Két héten át tartalmas programokat kínált a helyi gyerekeknek a nyári Élménytábor, mondta el lapunknak Farkas Mónika, a Váradi Antal Értékmentő Egyesület munkatársa, könyvtáros.

Sok érdekes foglalkozáson vehettek részt az ifjak, akik a tábor elnevezésének megfelelően számos élménnyel gazdagodtak. Egyik nap Palkó Antalné iránymutatásával sváb krumplis tésztát készítettek, egy másik napon levendulából csináltak szörpöt, egy harmadikon pedig fánkot dagasztottak, sütöttek – majd pedig jóízűen elfogyasztották.

Volt zenés program is, mégpedig Kovács Gábor jóvoltából, aki a Zene tarisznya című előadásával szórakoztatta a tábor résztvevőit. Figura Ede vándorszínháza pedig a Fekete rigó című gyerekműsort hozta el a településre.

A gyerekek megtanulták többek között a kézmosás szabályait, megismerkedtek az emberi testtel egy belső szerveket is bemutató modell segítségével, de az UV-sugárzás káros hatásaival is – ajándékba pedig egy UV-fényerősséget jelző karkötőt is hazavihettek magukkal, hogy sose felejtsék el a tanultakat.

Nagyon tetszettek a gyerekeknek a mecseki óriások
Fotó: TN

Volt idő kirándulásra is, a Hőgyészhez közeli Szálláspusztán kecskéket simogattak és bográcsételt főztek, de elmentek a kisvejkei Danubia-Frucht Szövetkezetbe is, ahol a gyümölcsfeldolgozás folyamatába tekinthettek be, és targoncán is ülhettek, illetve Bikalra is elbuszoztak, hogy megnézzék a fából készült óriásszobrokat.

A tábor utolsó napján szalonnát sütöttek a gyerekek, akik zárásként jutalmakat is átvehettek a szervezőktől. A búcsúzás nem volt végleges, jövőre mindenki örömmel jön majd vissza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában