kiállítás a Garayban

2021.09.01. 18:30

A patinás alma mater színes múltjába tekinthet be a közönség

Szeri Árpád

Fotó: Makovics Kornél

Iskolatörténeti és fizikatörténeti kiállítás nyílt a szekszárdi Garay János Gimnáziumban az intézmény fennállásának 125. évfordulója alkalmából. A földszinten, illetve az emeleten tárgyi emlékek engednek betekintést az alma mater múltjába, dr. Gesztesi Enikő és Elblinger Ferenc pedagógusok, valamint diákok és szülők közreműködésének köszönhetően.

A folyosó bal szárnyán kaptak helyet azok a relikviák, melyek az iskolai programokhoz, jeles eredményekhez, nagy tanár egyéniségekhez, munkaközösségekhez kötődnek. A jobb szárny négy tárolója kronológiai sorrend alapján kalauzolja a látogatót az időben. A közönség betekinthet a kezdetektől, tehát 1896-tól a közelmúltig tartó időszakokba, többek között korabeli fotómásolatok, cikkek, visszaemlékezések, füzetek, pecsétek, meghívók, oklevelek, sapkák révén.

A fizikatörténeti és számítástechnikai kiállítás különlegességekkel is rendelkezik. A múltat idéző tantárgyi eszközök között található ugyanis az egykori Világ Mozgó Film­színház máig működő ívlámpája, avagy a volt Horthy Miklós Kórház első röntgenkészülékének röntgencsöve.

Borítóképen: Dr. Gesztesi Enikő, (tőle balra) Elblinger Ferenc a szervezők

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában