tisztújítás

2021.09.10. 20:00

Újra bizalmat szavaztak az elnöknek a Tolna megyei mérnökök

Újraválasztották elnöknek Palotásné Kővári Teréziát a Tolna Megyei Mérnöki Kamara szakmai fórummal egybekötött tisztújító taggyűlésén, pénteken a Vármegyeházán.

Steiner Viktor

Fotó: Makovics Kornél

A kamara által szervezett egész napos program a mesterséges intelligenciáról szóló előadásokkal vette kezdetét. Noha nap, mint nap használunk olyan eszközöket és alkalmazásokat, melyek erre a technológiára épülnek, a nagy többség számára mégis megfoghatatlannak tűnik ez a témakör – mondta köszöntőjében Fenyvesi Csaba alelnök. Hozzátette, a területen hazánkban meghatározónak számító szakemberek által tartott előadásokkal szeretették volna közelebb hozni a témát.

A résztvevők Boa László szakmai vezető előadásában hallhattak az Innovációs és Technológiai Minisztérium kezdeményezésére 2018-ban megalapított Mesterséges Intelligencia Koalícióról és hazánk Mesterséges Intelligencia Stratégiájáról. Ezt követően a KÜRT Akadémia részéről Szabados Levente, vezető AI-szakértő szólt a mesterséges intelligencia alkalmazások fejlesztéséről. A megjelentek a mesterséges intelligencia gyakorlati alkalmazásáról is hallhattak az Inno Water Zrt. képviselőitől.

Az előadásokat követően a Magyar Mérnöki Kamara frissen megválasztott elnöke, Wagner Ernő köszöntötte a résztvevőket, majd átadták a megyei a mérnöki kamara 2021. évi díjait.

A kamaráért végzett tevékenység elismerésére alapított Kőrösi Miklós Díjat Korcsmár István vízellátás-csatornázási szakmérnök, a kamara leköszönt elnökségi tagja vehette át. A Tolna Megyei Mérnöki Kamara Alkotói Díját Orosz László építészmérnök és földtudományi mérnök kapta kiemelkedő szakmai munkája elismeréséül. Eddigi szakmai munkája elismeréseként nyújtották át a Bohli Antal Ifjúsági Díjat Kaveczki Gergő építőmérnöknek, vízellátási és csatornázási szakmérnöknek. Örökös tag címet vehetett át Cser József, Eszteri Imre és dr. Orbán Gyula.

Ezután a taggyűlés résztvevői meghallgatták és elfogadták a megyei kamara tavalyi évre vonatkozó beszámolóját, illetve pénzügyi teljesítését, valamint 2021 évi pénzügyi tervét.

Az ezt követő tisztújításon szavazás útján újabb négy évre elnöknek választották Palotásné Kővári Teréziát. Szintén megerősítették pozíciójában Fenyvesi Csabát, a megyei kamara alelnökét. Elnökségi tag lett Gaál Zsófia, Hucker Csaba, Orosz László, Péri Gábor és Szente Károly.

Palotásné Kővári Terézia kiemelte, a következő négyéves ciklusban is számít a kamara szakcsoportjainak munkájára, mely a tagság aktivizálása szempontjából lényeges. Hozzátette, emellett minél több szakmai kirándulást és előadást szeretnének tartani.

A rendezvény szakmai programjának zárásaként a résztvevők az alkotói díjjal elismert Orosz László, valamint az ifjúsági díjjal kitüntetett Kaveczki Gergő szakmai előadását hallhatták.

Borítóképünkön Kaveczki Gergő, Orosz László, Palotásné Kővári Terézia és Korcsmár István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában