fűtés

2021.10.18. 11:30

A távhőre vártak négy Tolna megyei város lakói

A megszokotthoz képest az idén néhány nappal korábban, október hatodikán indultak el a távfűtéssel a megyeszékhelyen. Tolna megyében csak Szekszárdon, Pakson, Dombóváron és Bonyhádon van távfűtés.

Munkatársainktól

Forrás: Shutterstock

Örülnek az elindult távfűtési szezonnak a lakások, házak tulajdonosai, lakói, az intézmények dolgozói. A hideg időjárásra ugyanis már korábban is sokat panaszkodtak, ezért várták már ezt az időszakot.

Csukle Tibor ügyvezető igazgató elmondta, hogy Szekszárdon a fűtési rendelkezésre álló időszak szeptember tizenötödikétől május tizenötödikéig tart, amennyiben a közös képviselők kérik a fűtés bekapcsolását, akkor eleget tesznek a kérésnek. Ezt abban az esetben is megteszik, ha a napi külső átlaghőmérséklet három egymást követő napon tizenkét fok alá, vagy egy nap tíz fok alá csökken.

– Idén azért indultunk korábban, mert több közös képviselő kérte. Szekszárdon ötezer-hatszáz lakásban és kétszázhuszonnégy közületben indult el a távhőszolgáltatás. A fűtéskorszerűsítés nálunk tizenöt éve befejeződött. Napjainkban a kazánházban a tüzelőberendezéseket fejlesztjük a minél jobb hatásfok elérése céljából – mondta portálunknak.

Bonyhádon a távfűtés október tizenötödike és május tizenötödike között folyamatosan működik a városban. A Fűtőmű Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. több, mint ezer lakás fűtéséért felelős. A város tulajdonát képező Kft. huszonnégy órás telefonszolgálatot tart a hét mindennapján, így bármilyen meghibásodás, illetve probléma esetén kereshetik őket ügyfeleik. A távhőszolgáltatás biztonságának megőrzése érdekében állandóan fejlesztik a rendszert. A lakások hőleadóira termosztatikus szelepeket szereltek fel szabályozó fejekkel, aminek köszönhetően, ha valaki huzamosabb ideig nem tartózkodik a lakásában a szelep elzárásával csak készenléti díjat kell fizetnie – mondta el Potápi Huba, a Fűtőmű Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. munkatársa.

Már mindenhol működik a rendszer

Pakson a távhőszolgáltatásért felelős Duna Center Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-től érdeklődtünk, hogy helyben elindult-e már a távfűtés. Azt a választ kaptuk: a közös képviselők írásos kérésére a távfűtő rendszert átállították téli üzemmódra, a fűtési szolgáltatást elindították, azóta is folyamatosan üzemel. Jelezték, a szolgáltatás elindítása gördülékenyen, problémamentesen indult, minden távfűtéses paksi otthonban működik.

Már mindenhol van fűtés Dombóváron, összesen kétezer-ötvenhárom lakásban és tíz közintézményben indította el a fűtést a Dombóvárhő Kft. A legtöbb esetben már október ötödikén, de volt ahol csak október nyolcadikán kérték a szolgáltatás indítását. Jelenleg mindenhol működik a rendszer. A tervezett fejlesztésekről az éves beszámolóban tájékoztatják első körben a város polgármesterét és a képviselő-testületet, amely jelenleg folyamatban van. Erről Hevesi Róbert Területi vezető, ügyvezető nyilatkozott a Dombóvárhő Kft. képviseletében.

Borítóképünk illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában