díszpolgári cím

2021.10.07. 15:30

Ketten részesültek a magas elismerésben

Wessely G.

Fotó: Beküldött kép

A legmagasabb helyi elismerést, díszpolgári címet ketten kaptak a szeptemberi falunapon. Fábián Andrásné – akit mindenki óvó néniként emleget – a település értékeinek több évtizedre visszanyúló gyűjtéséért vehette át a díjat. Sok munkát fektetett a gyűjtőmunka során összeszedett anyag feldolgozásába, dokumentálásába. Nevéhez fűződik a helyi Néprajzi és Óvodatörténeti Múzeum megalapítása.

Fábián Andrásné nevéhez fűződik a helyi Néprajzi és Óvodatörténeti Múzeum megalapítása. (Beküldött fotó)

A másik kitüntetett Bai József helytörténet-kutató, egykori polgármester volt. Évtizedeken át végzett gondos kutatómunkát. Ő adta közre a Tanulmányok Lengyel község történetéből című impozáns kötetet. Más helytörténeti műveket is publikált, többek között Wosisnsky Mórról – aki öt évig volt lengyeli plébános –, a környék földesuráról, gróf Apponyi Sándorról, az Anna-forrás történetéről, a tűzoltó-egyesületről, a hírhedtté vált, tizennégy áldozatot követelő lengyeli cigány holokausztról, és elkészítette a kastélypark fakatalógusát.

A díszpolgári díszokleveleket Braun János László, a település polgármestere adta át.

Borítóképünkön: Bai Józsefnek is díszpolgári címet adott át Braun János László polgármester

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában