vidékfejlesztés

2021.10.27. 17:45

Megújult a Kismegyeháza Kölesden, utat avattak Felsőnánán

Átadó ünnepségekkel telt a szerda délután Tolna megye második számú választókerületében. A program délután három órakor kezdődött Felsőnánán az „Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések” című pályázatban felújított Ady Endre utca átadó ünnepségével.

Szücs Bence

Fotó: Makovics Kornél

A rendezvényen részt vett Potápi Árpád János a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára. A térség országgyűlési képviselője elmondta, Magyarország Kormánya eltökélt a magyar vidék fejlesztése és fejlődése mellett, hiszen 2018-óta folyamatosan forrást biztosít a Magyar Falu Program (MFP) keretében. – A vidéki kistelepülések folyamatosan épülnek, szépülnek. Ezt bizonyítja az is, hogy Felsőnána, mint település hét sikeres MFP pályázaton több, mint 33 millió forintnyi támogatást nyert – hangsúlyozta.

A megújult Ady Endre utcai útszakasz rendbetételére közel 20 millió forintért pályázott az önkormányzat. Ebből 560 folyóméter szakaszon teljesen megújult az úttest, amely új aszfaltburkolatot kapott, és mindkét oldalán 50 cm-es zúzottköves padkát alakítottak ki. A beruházás lehetővé teszi a biztonságos közlekedést, az infrastruktúra fejlődését és hozzájárul a modern településkép kialakításához.

A délutáni program Kölesden folytatódott, a „Kismegyeháza belső felújítása” című pályázat avatóünnepségén. A tavaly október 15-én átadott külső tatarozási munkálatokat követően az önkormányzat ismételten pályázott a kulturális és a közösségi életnek teret adó épület felújítására. Ennek nyomán, a Magyar Falu Programban harminckét millió forintot nyertek, melyből a művelődési ház belső felújítási munkálatait végezték el. Kicserélték az összes belső nyílászárót, valamint az intézmény korszerűtlen villamos rendszerét. Sort kerítettek az 1970-es években épített vizesblokk teljes felújítására, amire a település vezetője, Greifenstein József elmondása szerint halaszthatatlan igény volt.

Az ünnepségen részt vett Potápi Árpád János, aki az átadó kapcsán kiemelte, a Tolna Megyei Értéktárban is szereplő Kismegyeháza épülete immár méltó körülményeket biztosít a településen zajló rendezvények lebonyolítására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában