A paksi buszokon is kötelező hétfőtől a maszkviselés

A kormány döntése alapján 2021. november 1-től ismét kötelező a maszk viselése a közösségi közlekedési eszközökön, így a Paksi Közlekedési Kft. helyi járatain is – tájékoztatta portálunkat dr. Hanol János, a polgármesteri hivatal turisztikai, városmarketing és kommunikációs csoportvezetője.

TEOL

Magyarország Kormánya 2021. október 28-án döntötte el, hogy a járvány fokozódó terjedése miatt ismét kötelezővé teszi a maszkhasználatot a tömegközlekedésben utazók, és az ott munkát végzők számára. A döntést, amely november 1-jén lépett hatályba, a Magyar Közlöny 2021. évi 197. számában hirdették ki. Ennek értelmében hétfőtől a PKK minden járatán kötelezően viselni kell az orrot és szájat eltakaró maszkot.

A kihirdetett kormányrendelet rendelkezései szerint a maszkot kötelezően hordani kell

 • minden tömegközlekedési eszközön
 • az állomásokon illetve megállóhelyeken, illetve
 • mindenütt, ahol utasok és a személyforgalom lebonyolítását és kiszolgálását végző dolgozók találkozhatnak.
 • Nem köteles maszkot viselni a hatodik életévét be nem töltött kiskorú, az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal élő személy, valamint az autizmus spektrumzavarral élő személy.

  A jogszabály értelmében a tömegközlekedési eszközön maszk nélkül utazó, vagy a maszkot nem helyesen viselő személyekkel az üzemeltető köteles a viteldíjon felül pótdíjat fizettetni. Azt a személyt, aki a felszólításra sem viseli helyesen a maszkot, vagy önként nem hagyja el a tömegközlekedési eszközt, a tömegközlekedési eszköz vezetője köteles az utazásból kizárni, vele szemben szabálysértés elkövetésének gyanúja miatt rendőri intézkedést kezdeményezni, továbbá gondoskodni e személynek a tömegközlekedési eszközről történő leszállításáról.

  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Rovatunkból ajánljuk

  További hírek a témában