kezdeményezés

2021.11.25. 15:30

Angyali programmal segítenek a családokon

Vizin B.

Fotó: Shutterstock

– Hosszú évek óta az adventi időszakban érkezik hozzánk a legtöbb felajánlás, ezért érthető módon felmerült bennünk a kérdés: miért ne történhetne mindez szervezett keretek között? – mondta Ezer-Ferenc Veronika a december 4-ére tervezett jótékonysági rendezvényükre utalva.

A programot szervező Angyal-Hívó Egyesület elnöke kifejtette, a Mikulás mítoszában is van valami angyali, ezért esett a választásuk a december eleji dátumra. Hozzátette, már javában zajlanak a Dózsa György utca 14.-ben, szabadtéren zajló esemény előkészületei, amelyen majd helyi és környékbeli vásárosok varázsolnak adventi hangulatot, emellett színes és zenés gyermekprogramok, továbbá a Neonverebek együttes gondoskodik a résztvevők szórakoztatásáról. Ezer-Ferenc Veronika hangsúlyozta, a rendezvényen befolyt összeg, a felajánlások, a cipősdoboz-adományok öt település (Aparhant, Nagyvejke, Kisvejke, Závod, Lengyel) hátrányos helyzetű családjaihoz, gyermekeihez kerülnek majd. – A hosszú távú céljaink között szerepel, hogy Bonyhád életében is aktív szerepet vállaljunk, és a város rászoruló családjai részére is segítséget nyújthassunk. Ezért tartjuk fontosnak, hogy megismerjenek minket, bizalommal forduljanak hozzánk, ha szükségük van segítségre – emelte ki az egyesület elnöke, aki arról is örömmel számolt be, hogy már sok felajánló, támogató csatlakozott a kezdeményezésükhöz.

Megjegyezte, az Angyal-Hívó Egyesület – a karitatív akciók szervezése mellett – számos feladatot vállalt magára 2005-ös megalakulása óta. Ezek közé tartozik a hátrányos helyzetű családok felkarolása, esélyegyenlőségük elősegítése, a nehéz sorsú gyerekek oktatásának, képességfejlesztésének, valamint hitre-vallásra való nevelésének támogatása.

Borítóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában