Képek versenye

2021.11.29. 17:30

Fények játékával nyert fődíjat a szekszárdi fotós

Tizenharmadik alkalommal zárult le november 20-án a Blickpunkt – Képek versenye! Idén kettőszáz-ötvenhét kép indult. Az egyik fődíjat egy fiatal szekszárdi fotós, Ruip Gergő nyerte.

Farkas Eszter

Fotó: Ruip Gergő

Ruip Gergő szekszárdi fényképész nyerte a fődíjat a Blick-punkt – Képek versenye! versenyén fotó kategóriában „Fény és árnyék” című képével. A képen a bonyhádi Kränzlein Néptánc Egyesület táncosait fotózta meg, ahogy megfogalmazása szerint a fiatalok és árnyékaik köszöntik egymást a reggeli napfényben. Egy másik műve is döntőbe jutott, ami a Blickpunkt 2021-es falinaptárába kerül be. A pályázatra beérkezett legjobb képekből később vándorkiállítást is szerveznek.

Gergő a tavalyi évben képeslap kategóriában nyerte a megmérettetést. Akkor összesen háromszáztíz pályamű közül került a dobogó legtetejére Rosmarin (rozmaring) című kompozíciója. Tavaly a budapesti Műcsarnokban vehette át elismerő oklevelét ünnepélyes keretek között, ám sajnos az idei évben a járványhelyzet miatt online formában tartották meg a zárórendezvényt.

– Mindent szeretek fotózni, nem mondanám, hogy van egy kiemelten kedvenc témám. Nyilván az utazásaim során is fotózom, ami szintén hobbim, és ezeken különösen jól érzem magam, de tényleg minden kihívás érdekel. Sony Alpha fényképezőgépet használok, ami csúcskategóriásnak számít, de úgy gondolom, nem a jó fényképezőgép teszi a jó fényképészt, mivel egy belépő szintű géppel is lehet nagyon jó képeket csinálni. Véleményem szerint a megfelelő látásmódon, a kompozíción és a képkidolgozáson múlik minden.

Gergő már több mint négy éve foglalkozik fotózással, több kiállítás is nyílt műveiből. Eleinte csak hobbija volt a fényképezés, de aztán egyre jobban elmélyült a témában, és autodidakta módon fejlesztette magát. Azóta persze több képzésen és workshopon is részt vett, hogy folyamatosan naprakész legyen. Jelenleg már foglalkozásaként űzi hobbiját, és rendszerint esküvők, különféle rendezvények, reklám- és imázsképek fotózására kérik fel.

Borítóképünkön: A fődíjas és a szintén döntőbe jutott kép. A Fény és árnyék című képen Szabó Hanna és Varga Marcell

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában