Paks

2021.11.23. 20:00

Grószné Hoós Katalin kapta a Segítő Kéz kitüntetést

Gazsó Rita

Fotó: Molnár Gyula

Grószné Hoós Katalin, a Paksi Bóbita Bölcsőde kisgyermeknevelője, majd vezető helyettese vette át a Segítő Kéz kitüntetést pénteken Pakson, az Erzsébet Nagy Szállodában, a díjat Szabó Péter polgármester, Szántó Zoltán és Leber Ferenc alpolgármesterek adták át. A Segítő Kéz díjat azok elismerésére alapították, akik munkájukkal hozzájárultak a város szociális és gyermekjóléti ellátásnak javításához, vagy e tevékenységük során kimagasló teljesítményt nyújtottak. A kitüntetést 2003 óta kétévente adják át a szociális munka napja alkalmából tartott városi ünnepségen, ám a járványhelyzetre való tekintettel a díjátadás ezúttal szűk körben zajlott.

Grószné Hoós Katalin 1979-ben kezdte gondozónőként Pakson. A későbbi Paksi Bóbita Bölcsődében, kisgyermeknevelőként, majd vezető helyettesként dolgozott, munkáját mindig pontosság, lelkiismeretesség, magas szintű szakmaiság jellemezte – hangzott el az ünnepségen. A gyermekek szeretetét és bizalmát csendes, nyugodt, de határozott, őszinte viselkedésével, kedves természetével vívta ki. A szülők szeretetét mutatta, hogy a kistestvérek gondozását-nevelését is szívesen bízták „Kati nénire” – jellemezték. A bölcsődében a vezető helyettesi tevékenységét 2008–2010 között, majd 2014–2019 között végezte. Munkája során szinte második otthonaként tekintett a bölcsődére: ismerte az intézmény minden szegletét, minden munkaterületen számíthattak a tudására, legyen szó a főzőkonyháról, a bölcsődeorvos által kért teendőkről. A bölcsőde minden gyermekét ismerte, így személyre szóló segítséget is tudott adni a szülőknek a felmerülő nehézségekben. Mindeközben folyamatos helyettesítést vállalt a csoportokban, szinte bármilyen váratlan eseményhez, feladathoz alkalmazkodott, még ha saját szabadidejét is kellett feláldoznia miatta. Gyermekszeretete végigkísérte a hosszú évek pedagógiai munkájában – mondták a szakemberről.

Grószné Hoós Katalin és Szabó Péter Fotó: Molnár Gyula

Grószné Hoós Katalin 2019. szeptember 1-jén vonult nyugdíjba, egy év elmúltával azonban folytatta munkáját a nyugdíj mellett, ismét a bölcsődében, a gyermekek ellátásában. A mai napig céltudatosan és fáradhatatlanul végzi munkáját az intézményért, valamint a gyermekek és szüleik elégedettségéért – méltatták az elismerés átadásakor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában