operatív program

2021.11.16. 18:10

Információs nap a TOP-pályázatok folytatásáról

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) elmúlt ciklusok során elért fejlesztési eredményeiről, támogatásairól tartottak információs napot tegnap. A Pénzügyminisztérium az operatív program folytatásáról döntött, ezzel segítve megyénket a gyarapodásban.

F. E. B.

Fotó: Ótos Réka

Az Információs Napon Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár köszöntötte november 16-án a Vármegyeháza dísztermében összegyűlt vendégeket. A rendezvényre a megye valamennyi polgármestere meghívást kapott, ahol a településvezetők a Pénzügyminisztérium – mint a TOP Plusz program kapcsán illetékes tárca – országjáró rendezvénysorozatának Tolna megyei állomásán tájékozódhattak a térség gyarapítását szolgáló új operatív program pályázatairól.

– A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program az elmúlt ciklusok során közel negyvenmilliárdos összeggel támogatta megyénket a gyarapodásban – tájékoztatta egy konkrét adattal a rendezvény résztvevőit Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke.

Potápi Árpád János államtitkár köszöntötte az Információs nap résztvevőit (Fotó: Ótós Réka)

A fejlődést tovább segítendő TOP Pluszról Oláh Gábor regionális fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár tartott előadást főosztályvezetőivel egyetemben. A jelenlegi felhívásokról bővebb információt Stefán László főosztályvezető nyújtott, az eljárásrendekről Tabajdi Márton főosztályvezető beszélt, az aktualitásokról és tapasztalatokról pedig Szabó Csaba főosztályvezető adott felvilágosítást.

A program zárásaként a Tolna Megyei Önkormányzati Hivatal Terület- és Vidékfejlesztési Osztályával nyílt lehetőség a pályázati részletek megvitatására.

Borítóképünkön: A Tolna megyei települések polgármesterei kaptak tájékoztatást a programról

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában