Baka iskola

2021.11.14. 13:03

Lampionok világítottak a Márton-napi felvonuláson

Címkék#Baka iskola

Évtizedes hagyománya van a Márton-nap megünneplésének a Szekszárdi Baka István Általános Iskolában, és nem volt ez másként az idén sem – tudtuk meg Pál Tibor igazgatótól.

F. L.

Fotó: Beküldött kép

Az intézmény német nemzetiségi munkaközösségének szervezésében az alsó tagozatos diákok november 10-én délelőtt különféle kézműves foglalkozásokon vettek részt. Az elsősök elkészítették azt a maguk dekorálta lampiont, amelyet aztán egészen a negyedik osztályig használnak majd a Márton-napi felvonulásokon.

Az iskola környékén délután megtartott közös sétához az alsós németes osztályok mellett a gyerekek szülei és több felső tagozatos tanuló is csatlakozott. A lampionok fényében a felvonulók a Márton-naphoz kapcsolódó német nyelvű dalokat énekeltek.

Fotó: Beküldött kép

A visszatérő felvonulókat – az aktuális járványhelyzethez igazodva – az iskola aulája helyett ezúttal az udvaron várta meleg tea és az úgynevezett barátságkifli, amelyet a gyerekek egy-egy társukkal elfelezve fogyasztottak el.

Borítóképünk: Énekelve vonultak a Baka iskolások Márton napján

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában