Elismerés

2021.12.09. 18:10

A Viharvadász különdíjat hozott haza

Szeri Árpád

Szerkesztőségünkben van egy olyan kollégánk, aki nagy lelkesedéssel megy oda, ahonnan bárki más rémülten menekül. Ha távoli mennydörgést hall, autóba ül és meg sem áll a vihar szívéig. Az pedig kifejezetten feltölti őt energiával – átvitt értelemben – , ha villámok csapkodnak körülötte.

Nem véletlen, hogy kollégánk birtokosa a „Viharvadász” állandó jelzőnek. Hiszen Makovics Kornél, a Tolnai Népújság fotóriportere valóban vadászik azon viharokra, melyek vad és vakító villámlások közepette söpörnek át a tájon. Munkássága igen látványos részét adják az ekkor készült felvételek, melyek különböző pályázatokon is rendre elkápráztatják a bírákat és a közönséget. A közelmúltban, több más, nívós elismerés mellett, vitrinjébe tehette a legjobb vidéki fotóriporter díjat.

Legutóbb pedig a Magyarország 365 fotópályázaton csillogtatta meg tehetségét. Ez a kezdeményezés a kormány nevéhez fűződik, tehát a minőségre valóban a legmagasabb szint a garancia. Óriási a vonzereje, idén 6500 fotós közel 37 ezer felvételét tekintette át a zsűri. A bírálóbizottságot olyan nagy nevek fémjelzik, mint Keleti Éva, Haris László, Szecsődi Balázs fotóművészek, illetve Potyó Imre környezetkutató. Az ítészek magasra tették a mércét, a 6500 jelentkező közül mindössze 16 lett díjazott.

Makovics Kornél a Természet és Táj kategóriában indult a Viharvadászat című, tíz képből álló sorozatával. A különleges felvételeket a Magyar Természetjáró Szövetség különdíjjal jutalmazta. Az elismerést Budapesten a Eiffel Műhelyház színpadán Kaiser Ottó fotográfus, a zsűri elnöke adta át Makovics Kornélnak, miközben a narrátor hangja hallatszott: „a Szekszárdon élő viharvadász a változatos, napilapos fotóriporteri pályán mozog, járja Tolna megyét, de mellette szenvedélyesen fényképezi a gemenci, ártéri erdőket is.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában