a tervek elkészültek

2021.12.01. 18:04

Megújulhat a mauzóleum és a sírkert

Megújul az Ermel-Vojnits-mauzóleum és a Kálvária-dombon található Perczel-sírkert Bonyhádon. Magyarország Kormánya 198 millió forint, vissza nem térítendő támogatást biztosított a kivitelezés megvalósítására.

TN

Forrás: http://www.kincsestolnamegye.hu/

Az engedélyes tervek elkészültek, a kivitelező a közbeszerzési eljárás során kiválasztásra került, amely a Bonycom Bonyhádi Közüzemi Nonprofit Kft. lett. A kivitelezés során a mauzóleumon többek között ólomüveg-restaurálást, fa restaurálási munkákat, tartószerkezeti megerősítést és utólagos talajnedvesség elleni szigetelést is fognak végezni. A Zsolnay pirogránit elemeket újra gyártják és tereprendezést végeznek egyebek mellett. A felújítást követően a műemlék­épület eredeti szépségében lesz látogatható. Az Ermel-Vojnits-mauzóleum építéstörténeti tudományos dokumentációját a bonyhad.hu oldalon lehet elérni.

A vállalkozási szerződés részét képezi a Perczel családhoz kapcsolódó sírok felújítása és a környező terület kertészeti rendezése, amelynek előkészítésében helyi civil szakértők is részt vettek. Folytatva a Perczel-örökség megóvását, egy turisztikai és identitáserősítő célú tanösvény kialakítását is tervezi a város vezetősége, amelynek fő attrakciója lesz az Ermel-Vojnits-mauzóleum és sírkert – írja a bonyhad.hu oldala.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában