karácsony

2021.12.01. 17:10

Négy és félezer ajándékcsomagot osztanak szét Szekszárdon

Közeledik a karácsony. Szekszárdon, a Garay téren már állnak a boltok, a kis faházak és kezdődik a karácsonyi vásár. A tér sarkán, a hajdani Szegzárd Szálló földszintjén, ahol korábban a Hungária Biztosító irodája volt, Gyurkovics János a város alpolgármestere az idősebb szekszárdiak karácsonyi ajándékáról beszélt.

Szepesi László

Sajtótájékoztatóján elmondta, mint azt már korábban is megírtuk, hogy a 62 évesnél idősebb szekszárdiaknak idén is szebbé, meghittebbé akarja tenni az ünnepét a város, ezért immár ötödik alkalommal ajándékcsomagot készített nekik. Erre a múlt hónapban, tizennyolcadikáig jelentkezni, regisztrálni lehetett, és a kilencezer korosabb szekszárdi városlakók közül valamennyivel többen, mint 4400-an ezt meg is tették. Karácsony jegyében néhány később érkezett regisztrálást is figyelembe vettek, s így 4500 ajándékcsomag készül.

Tavaly az ilyen ajándékokat a koronás vírus okozta járvány miatt elvitték az emberek otthonába, idén viszont ott, ahol az alpolgármester a sajtótájékoztatót tartotta, a hajdani szálloda földszintjén, a Széchenyi utca 29-31 szám alatt, személyesen lehet majd átvenni. Ehhez magukkal kell, hogy hozzák személyi igazolványukat, s lakcímkártyájukat, aki pedig a megadott időpontban nem tud megjelenni, mondta az alpolgármester, meghatalmazhat az átvételre mást is.

A teremben, ahol megfelelő körülményeket biztosítanak azoknak, akit átadják, s akik átveszik a csomagokat négy pult lesz, s ott – a szabályoknak megfelelően a biztonsági előírásokat betartva, így szájmaszkban kapja meg mindenki az ajándékot. Erre a jövő hétfőtől kezdődően december 14-ig kerül sor, általában 8 és 16 óra, pénteken 8 és 14 óra között, kivéve, az egyébként munkanap szombatot és vasárnapot. Lesz két pótnap, 15 és 16-ika. Azt pedig, hogy ki, mikor veheti át az ajándékot, a szekszard.hu internetes oldalon közlik.

Az egyenként 4-5 kilós csomagokban – egyet Gyurkovics János ki is bontott, s megmutatta – liszt, cukor, száraztészta, kávé, gyümölcskonzerv és karácsony lévén, természetesen szaloncukor is lesz. Az önkormányzat a karácsonyi csomagok készítésére a közbeszerzésen legjobb ajánlatot tevő Tesco-t bízta meg, s a négy és félezer csomag közel kilenc millió forintba kerül.

Borítóképünkön Gyurkovics János alpolgármester

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában