koronavírus

2021.12.02. 07:00

Pénzjutalmat kapnak egy szekszárdi cég oltakozó munkavállalói

Azon szekszárdiak többsége, akikkel a kórház „lila épületénél„ találkoztunk szerdán, a harmadik oltásért érkezett, de akadt olyan is, aki a korlátozások miatt döntött most úgy, hogy felveszi az első vakcinát.

Gazsó Rita

Fotó: A szerző felvétele

Értesüléseink szerint a legtöbben kora reggel járulnak az oltópontokhoz, ennek ellenére szerda délelőtt, ottjártunkkor a Balassa János Kórház „lila épületéhez” folyamatosan érkeztek a védőoltásra jelentkezők. A legtöbben időpontra jöttek, de volt, aki kihasználta a lehetőséget, hogy a meghosszabbított oltási akcióhét miatt a vakcina felvételének nem feltétele az előzetes regisztráció.

A középkorú Lajkó Zsolttól megtudtuk, bár közvetlen környezetükben nem volt érintett a járványban, ennek ellenére mindhárom vakcinát felvette. Neki a munkavégzéséhez is szükséges, külföldön ugyanis csak így engedik be a határon. – Oltassa be magát mindenki, csak így tudjuk egymás testi épségét megvédeni – javasolta a szekszárdi férfi.

Taba István szintén harmadik oltására jött szerdán, mint mondta neki a kora miatt is fontos a védettség, de ha fiatalabb lenne, akkor is felvette volna a vakcinát. Megtudtuk, a járvány náluk okozott megbetegedéseket, de szerencsére mindenki meggyógyult belőle. Emiatt van, hogy az egész családjuk be lett oltva. A múlt héten nem jutott el az oltópontra, de a rádióban hallotta, hogy meghosszabbították az akcióhetet és mivel neki egyszerűbbnek tűnt regisztráció nélkül idejönni, ezért érkezett most.

Karácsonyiné Trautmann Nikoletta, kicsit drukkosan, az első védőoltására jött. A szekszárdi családanya azért halasztotta mostanáig a vakcina felvételét, mert folyamatosan betegek voltak a gyerekei, akiktől ő is elkapta a fertőzéseket. Amíg az immunrendszere nem erősödött meg, nem akarta beoltatni magát. Döntésében az is számított, hogy oltatlanként sem az óvodába, sem baj esetén a kórházba nem mehetne be.

Újabb Tolna megyei cég, a Geodézia Kft. döntött úgy az elmúlt napokban, hogy jutalmazza védőoltással rendelkező dolgozóit. Kunfalvi Pétertől, a középvállalkozás ügyvezetőjétől megtudtuk, azon dolgozóik felé szeretnének gesztus gyakorolni, akik az első két oltást felvették. Ők a szokásos prémiumon felül egyhavi alapbérüket kapják meg. Náluk a dolgozók csaknem 80 százaléka be volt oltva eddig is, de a bejelentés óta többen jelezték, felvennék a vakcinákat. Kunfalvi Péter kiemelte, kollégáikat szeretnék arra ösztönözni, hogy minél többen oltakozzanak, mert miként a járványügyi szakemberek is hangsúlyozzák, a vírus nem tűnik el, csak ha minél többen, szinte mindenki beoltatja magát.

Borítóképünkön: Fiatalok és idősek, első és harmadik oltásra jelentkezők egyaránt érkeztek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában