Díjátadó

2021.12.14. 17:30

Sportot űznek a sikerekből a bonyhádiak

Az év során kiemelkedő teljesítményt nyújtó sportolókat köszöntötte hétfőn a városházán Filóné Ferencz Ibolya polgármester, aki azt mondta: volt mire büszkének lennie Bonyhádnak.

Vizin Balázs

Jó évet zár a bonyhádi sport, sokan kaptak elismerést. Fotó: Máté Réka

Ezt a díjazottak névsora is alátámasztotta: huszonegy egyéni versenyzőt és négy csapatot jutalmaztak az ünnepségen, amelynek kezdetén Filóné Ferencz Ibolya szólt a jelenlévőkhöz.

„Fontosnak tartom, hogy minden évben személyesen is mondjunk köszönetet azoknak a sportolóknak és felkészítőiknek, akik megfeszített munkával, odaadással és szívvel-lélekkel dolgoznak egy közös célért. Sajnos tavaly a járványhelyzet miatt ezt csak írásban tehettem meg, most viszont újból személyesen gratulálhatok nektek!” – emelte ki a városvezető, hozzátéve, hogy még ma is veszélyhelyzet van, és fontos a járványügyi szabályok betartása, akárcsak az, hogy mindenki felvegye az oltást. Úgy fogalmazott, egy felkészülési, vagy versenyidőszak sosem lehet könnyű, de a mostani helyzetben különösen nehéz, ezért is illeti hatalmas elismerés a kimagasló eredményt elért völgységi sportolókat és edzőiket.

Filóné Ferencz Ibolya azt mondta, a város vezetése az infrastrukturális háttér megteremtésével, valamint működési támogatással tud hozzájárulni a helyi klubok, egyesületek sikereihez, mindennapi munkájához. Ezt 2021-ben is biztosította számukra. Sőt, az idei év különleges volt abból a szempontból, hogy elkészült az utóbbi időszak egyik legnagyobb és leginkább várt beruházása: a sportpálya felújítása. 

A magyar kormány támogatásával egy olyan korszerű létesítményt adhattak át szeptember 7-én – hangsúlyozta a polgármester –, amelynek kapui nyitva vannak valamennyi, sportot kedvelő ember előtt. Reményét fejezte ki, hogy 2022-ben is olyan sportinfrastrukturális fejlesztésekről számolhat majd be – akár ebben a körben –, amelyre mindenki büszke lehet. 

Illés Dórának gratulál Filóné Ferencz Ibolya polgármester (Fotó: Máté Réka)

A BÁI Széchenyi István Általános Iskola sportudvarának fejlesztésével egy konkrét példát is említett Filóné Ferencz Ibolya, mielőtt átadta volna a Magyar Olimpiai Bizottság és a város ajándékát a sportolóknak: Balogh Péternek (gátfutás), Böndör Mártonnak (rúdugrás), Dancsó Dorottyának (távolugrás), Kling Rékának (súlylökés, diszkoszvetés), Panghy Mártonnak (rúdugrás), Scheidler Botondnak (rúdugrás), Scheidler Dávidnak (rúdugrás), Szabó Máténak (távolugrás), Városi Rolandnak (magasugrás), Illés Dórának (karate), Nyitrai Noelnek (karate), Szösz Letíciának (távlovaglás), Szösz Teodóra Csengének (távlovaglás), Bányai Bélának (távlovaglás), Jäger Dománnak (gokart), Bauer Attilának (kerékpár), Fröhlich Henriknek (duatlon), Vajdáné Marsai Zsuzsának (félmaraton futás), Szabó Bernadettnek (kettlebel), Vadász Juditnak (kettlebel) és Kiss Csabának (kettlebel).

Csapatban is több értékes országos helyezést értek el a bonyhádiak idén

A csapatokat tekintve a Fábián Gergely, Braun Martin, Városi Roland, Stríz Botond, Máté Alex (magasugrás), Braun Marianna Zita, Baranyai Boglárka Liliána, Szabó Dorka, Dancsó Dorottya Mária, Mihály Rebeka (magasugrás), Braun Marianna Zita, Baranyai Boglárka Liliána, Őri Veronika, Dancsó Dorottya Mária, Varga Sarolta (távolugrás), Tóth Virág, Réz Réka, Kurucz Kata Emma, Kling Réka, Scheidler Réka (diszkoszvetés) összetételű formációknak gratulált az ünnepségen Filóné Ferencz Ibolya polgármester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában