sportolás

2021.12.05. 07:00

Télen is sportosak lehetünk, választék bőven van Tolnában

Különféle sportolási lehetőségek várják a Tolna megyeieket télen is. Mivel beköszöntött az igazán csípős hideg idő, mint kiderült, főleg beltéri sportokat választanak a legtöbben, de továbbra is lehet kültéren mozogni.

Farkas Eszter

20210105 Győr Újévi fogadalom, Iván Noémi a hideg idő ellenére is rendszeresen fut, Fotó: Csapó Balázs CSB Kisalföld

Fotó: Csapó Balázs/Kisalföld

Ha valaki a téli sportokra gondol, biztosan a korcsolyázás és a síelés ötlik először az eszébe. Igazán izgalmas, hogy mindkettőre lehetőségünk van megyeszékhelyünkön. A korcsolyapálya hétfő kivételével minden nap nyitva áll a nagyközönség előtt, azonban a Szekszárdi Jégmadarak is itt tartják edzéseiket, valamint előkészítő tanfolyamaikat. A jégkorongcsapat a 4–12 éves korosztálynak ingyenesen szervez jégkorong és műkorcsolya tanfolyamot, olvasható a csapat Facebook-oldalán.

Síelni is megtanulhatunk, a Bodri pincészet területén ugyanis 600 méteres sípálya várja az odalátogatókat felvonóval. Három oktató segítségével folyik a snowboard- és a síoktatás. – Előzetes bejelentkezés szükséges, viszont tartós hó esetén nem csak tanulásra lesz lehetőség, a nagyközönség számára is nyitva tartunk majd – mondta el Csóka Tamás, a sípálya üzemeltetője.

Egyéni és versenysportokat is űzhetünk, szinte minden sportág képviselteti magát. – Küzdősportok, kajak-kenu, tenisz, úszás, vízilabda, darts, labdajátékok és sok más lehetőség várja az embereket. Este nyolc óráig kivilágított futópálya üzemel a sportközpont területén – mondta el Scherer Tamás szekszárdi sportkoordinátor.

Edzőtermekben nincs szabályozva a sportolók számára a maszkhasználat, de az alkalmazottak számára kötelező. – Edzőink maszkban tartják a foglalkozásokat, folyamatosan fertőtlenítünk és szellőztetünk, valamint ügyelünk a megfelelő távolság betartására – mondta el lapunknak Müller Zsófia személyi edző.

Bonyhádon beltéri és kültéri sportolásra is van lehetőség. – Atlétikai szakosztály, három labdarúgó-egyesület, kosárlabdacsapat, asztalteniszklub és karate-egyesület is működik a településen. Futójegy váltásával bárki használhatja a futópályát, valamint úszni is lehet a városban – mondta el Máté Róbert sportszervező.

Túrázási lehetőségek is adódnak

Túrázási lehetőség is akad bőven a megyében. Az egyik leghíresebb a Bartina túra, amit hagyományosan januárban tartanak meg minden évben már huszonkét éve. Weboldaluk szerint több mint tizenhét­ezren vettek már részt a teljesítménytúrán. A tavalyi évben négy különböző távot lehetett teljesíteni, melyek 7,7, 15, 34,1, 43,3 km hosszúak voltak. A járványhelyzet miatt instant túraként közel két hónap állt a jelentkezők rendelkezésére a túrát teljesíteni. A Geogo nevű platform használatával tudták után követni a túrázók által megtett táv hosszát. A túrázók rendszerint Szekszárdról indulnak és idetérnek vissza.

– Sajnos a jelenlegi helyzetre való tekintettel a bonyhádi Dobogó Egyesület nem tudja megtartani hagyományossá vált Mikulás-túráját, és az év végi egyesületit sem. Első tervezett túránk jövőre nekünk is a Bartina lesz – mondta el Butschli Péter a szervezet elnöke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában