együttműködés

2021.12.01. 09:30

Települési szövetséghez csatlakozott Tamási

Tamási Porga Ferenc polgármester tájékoztatta portálunkat, hogy a november huszonnegyedikei képviselő-testületi ülésen az önkormányzatuk csatlakozott a Hét Határ Határon Átnyúló Önkormányzati Szövetség a Kárpát-medencében Egyesülethez.

B. M.

Porga Ferenc polgármester (középen) cáfolta a feljelentés állításait (Fotó: Makovics Kornél)

Porga Ferenc polgármester (középen) cáfolta a feljelentés állításait (Fotó: Makovics Kornél)

Az egyesület alapvető célja a Kárpát-medencében lévő települések közötti szorosabb együttműködés elősegítése. Ezáltal pedig az Európai Unió előírásainak, elvárásainak is megfelelő régiófejlődés, az esélyegyenlőség, a versenyképesség növelésének előmozdítása.

Az egyesület főbb tevékenységei közé tartozik a kapcsolattartás a tagjaival, a határon túli magyar szervezetekkel, az Európai Unió és Európa Tanács intézményeivel, szerveivel. A pályázati lehetőségek felkutatása, segélyprogramok, segélyakciók szervezése, lebonyolítása. A határon átnyúló térségfejlesztés segítése, a magyar–magyar kapcsolatok mélyítése, illetve a határ menti térségi együttműködések fejlesztése, határon túli magyar szakemberek, vezetők képzése. Az egyesületbe felvételüket kérhetik hazánk, Románia, Szerbia, Horvátország, Szlovénia, Ausztria, Szlovákia és Ukrajna önkormányzatai. Az egyesület tagjaként vagyoni hozzájárulásként tagdíjat fizetnek, amelynek mértéke évente öt forint lakosonként.

Az önkormányzat a képviselő-testületi ülésen arról is döntött, hogy elkészíti a fenntartható városfejlesztési stratégia, városfejlesztési programterv pályázatot, valamint elfogadta a Tamási Táj önkormányzati újságról szóló beszámolót.

Porga Ferenc polgármester lapunkat arról is tájékoztatta, hogy a Sportok Háza és a Látogató Központ bérbe adott helyiségei kapcsán arról határoztak: a bérleti díjakat nem emelik, figyelemmel a veszélyhelyzet ideje alatt hatályos rendelkezésekre is.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik