Elismerés

2021.12.14. 19:10

Wigand Brigitta kapta az év pedagógusa díjat

A szekszárdi Dienes iskola tanárnője motorja a város német nemzetiségi önkormányzatának is.

Szepesi L.

Wigand Brigitta (jobbról) Farkas Pálnétól vette át az elismerést (Fotó: Mártonfai Dénes)

Németül szólt az ének, németül mondták a verset, csak Farkas Pálné, a Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke mondta magyarul a laudációt, amikor átadta a Pädagoge des Jahres, Az év pedagógusa díjat Wigand Brigittának, a Szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskola Grundschule tanárnőjének.

Az ulmi gyökerekkel bíró Wigand Brigitta villányi otthonából hozta a nyelvet és a hivatást. Szülei pedagógusok, édesanyja is németet tanított. Ő Pécsett a gimnázium német nemzetiségi tagozatán tanult, történelemből német nyelven érettségizett. Szekszárdon kapott tanítói oklevele mellé nemrég a pécsi egyetemen szerzett tanári diplomát. 

Osztályfőnök a Dienes iskolában, elkötelezett pedagógus, tanítja a kisdiákokat, s mentorként segíti a főiskolásokat, pályakezdőket. Motorja Szekszárdon a német nemzetiségi önkormányzatnak, ahol most azon dolgoznak, hogy a hagyományok jegyében kialakítsanak egy – több városban sikeres – német nemzetiségi tanösvényt.

A szekszárdi német önkormányzatnál még 2007-ben döntöttek úgy, hogy minden esztendőben kitüntetnek egy pedagógust, aki a német nyelvet tanítja, s a németség hozta hagyományokat élteti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában