Szépségápolás

2022.02.28. 14:30

A természet erejében hisznek

Rengeteg oka lehet annak, hogy valaki az organikus kozmetikai termékek mellett teszi le a voksát. Vannak, akik etikai okokból választják ezeket a kozmetikumokat, mások nem szeretnének szintetikus alapanyagokat kenni a bőrükre, de vannak olyanok is, akik a természet erejében hisznek, ők általában biokozmetikumokat használnak.

Farkas Eszter

Képünk illusztráció!

Fotó: Huszár Márk

Bonyhád A natúr kozmetikumokat teljes mértékben természetes alapanyagokból állítják elő, valamint ezekre a cikkekre a vegyszermentes előállítás jellemző. Tökéletesen ápolják a bőrt, nem tartalmaznak semmilyen szintetikus anyagot, javítják a bőr ellenálló képességét, a rugalmasságát. A környezetükre is rendkívül jó hatással vannak, használatukkal sokat tehetünk a környezetünk megóvásáért is. Nem csoda, hogy egyre többen választják őket a hagyományos kozmetikumokkal szemben. 

– A natúr és a biokozmetikumok közti különbség az, hogy a natúr kozmetikumoknál elég az állatkísérleteket, illetve bizonyos vegyszereket mellőzni az előállítás során. Ellenben a biokozmetikumok alapanyagai szigorúan ellenőrzött ökogazdaságokból származnak, épp ezért ez sokkal szűkebb réteget fed le a kozmetikában– mondta el Palkó-Keresztes Virág bonyhádi mesterkozmetikus. 

„A biotermékek, a környezetet kímélő termelési, termesztési technológiák egy bizonyos, növekvő számú öko-bio beállítottságú fogyasztói csoport számára kiemelt fontosságúak. Az emberek egy része tehát – és ez növekvő részarányú csoport – hajlandó anyagi áldozatra, tudásba való befektetésre, energia- és pénzráfordításra egészsége megőrzéséért” – írja Törőcsik Mária a Fogyasztói magatartás trendek című könyvében. 

A bonyhádi mesterkozmetikus is természetes alapanyagokat felhasználó, úgynevezett fitokozmetikumokat használ. Az ezeket gyártó cég hagyományos, természetes kozmetikumokat készít a legfejlettebb technológiával, kutatással, és ezeket mikrobiológiai és bőrgyógyászati szempontból is tesztelik. Fontosnak tartják a vásárlóik visszajelzését, otthoni termékeiket minimum három hónapos tesztelés után kezdik el forgalmazni. 

Legjobb egyfélét használniA mesterkozmetikus nem ajánlja többféle márka termékeinek egyidejű használatát. – Nem véletlenül alakítják ki a cégek termékeiket egy adott bőrtípusra, legtöbbször az egy márkán belüli termékek egymás hatását erősítik. Egy termékcsaládot úgy alakítanak, hogy az egyes termékek egymás hatását segítsék és fokozzák. Ha nem egy termékcsalád termékeit használjuk, akkor ez nem garantálható. Ez a szisztéma nemcsak a bőr-, de a hajápolásra is vonatkozik. 

– A gyakorló kozmetikusok zöme próbál olyan bőrápolókat vásárolni, amelyek a saját és vendégeik számára is a legmegfelelőbbek, a legkevesebb toxikológiai, bőrgyógyászati kockázattal használható professzionális termékek. Természetesen egy termékcsalád termékeiből. A kozmetikai szalonokba járó vendégek általában valamilyen bőrérzékenységi panasszal fordulnak szakemberhez. Számomra az egyik legfontosabb szempont volt a termékcsalád kiválasztásánál, hogy olyan céget válasszak, akik nem alkalmaznak állatkísérleteket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában