Elismert tehetségek

2022.02.25. 20:06

Kiváló ifjú atlétákat díjaztak a szekszárdi ünnepségen

Tizenhatodik alkalommal jutalmazta a Sportélmény Alapítvány az év legjobb serdülőkorú atlétáit, átadták a Vaszkó Judit-emlékdíjat, valamint díjazta kiválóságait a Szekszárdi Sportközpont szakosztálya is.

Berg Sándor

Szépen megtelt péntek kora estére a Babits Mihály Kulturális Központ nagyterme a hagyományos éves gálára. Szőke Gergő, a Szekszárdi Sportközpont ügyvezetője, atlétaedző köszönetet mondott a városnak és az edzőknek azért a munkáért, amit az elmúlt években is elvégeztek, hogy a szekszárdiak fel tudják venni a versenyt az ország többi szakosztályával. Kihangsúlyozta, hogy Szekszárdon jó helyen vannak a fiatalok, hiszen minden körülmény adott ahhoz, hogy eredményesen felkészülhessenek a hazai és nemzetközi megmérettetésekre.

A Sportélmény Alapítvány tizenhatodik éve jutalmazza a serdülő korosztály legjobbjait. Az elismerést idén is négy fiatal reménység kapta meg: a 2021. év legjobb U16-os dobóatlétájának Kurcz Katát, a legjobb ugróatlétájának Gréczy Balázst, a legjobb sprinterének Orbán-Zaják Pétert, míg a legjobb középtávfutójának Gyányi Zsombor Budát választották.

Scherer Tamás, a Szekszárdi Sportközpont sportkoordinátora a méltatások során elmondta, Kurcz Kata az előző évben épphogy lemaradva a dobogókról rengeteg negyedik helyet szerzett, Gréczy Balázs pedig korosztályának egyik legnagyobb reménysége. A négypróbázó Orbán-Zaják Péter fedett pályán és szabadtéren elért ezüstérmével érdemelte ki a díjat. Gyányi Zsombor Buda öt dobogós helyezést könyvelhetett el tavaly nagy versenyeken. Az U16-os fedett országos bajnokságon 3000 méteren második lett, ezen a távon szabadtéren, valamint 1500 méter akadályfutásban és a megyei futó-ob-n egyéniben és csapatban is harmadik hellyel öregbítette a maga és egyesületének hírnevét.

A tizennégy éve elhunyt egykori kiváló versenyzőről, majd atlétikaedzőről elnevezett Vaszkó Judit-emlékdíjat idén Katona Kitti kapta. A magasugró többéves kihagyás után U23-as ob-bronz­éremmel tért vissza a tavalyi évben, a bajnokság során pedig vezéregyénisége volt a csapatnak.

A Szekszárdi Sportközpont a 2021. évi atlétikai bajnokságokon érmet szerzett versenyzőit ismert el. Név szerint az U23-as kontinensbajnokágon és a csapat-Eb-n szereplő, öt magyar bajnoki címet és két ezüstérmet szerző Szemerei Leventét és az U18-as válogatottal Csehországban remekelő, hazai pályán 100 méteren magyar bajnoki bronzérmet nyert Szilágyi Pétert, valamint az U18-as 110 gát váltó (Barna Tamás, Hamar János, Péceli Tamás, Szabó Máté), az U18-as ötösugró csapat (Frei Nóra, Posta Flóra, Weber Kata), az U16-os mezei csapat (Gyányi Zsombor Buda, Mészáros Balázs, Végh Zsombor), valamint az U18-as magasugró csapat (Barna Tamás, Hamar János, Péceli Tamás) tagjait jutalmazták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában