Fejlesztés

2022.03.28. 15:30

A JETA támogatásával kapott előtetőt a dunaszentgyörgyi ravatalozó

Gazsó Rita

Rácz József esperes hirdetett igét az alkalmon Fotó: Molnár Gyula

A Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) támogatásának segítségével már tavaly elkészült, a helyiek használatba is vehették, de hivatalosan nemrégiben adták át a dunaszentgyörgyi temetőben megvalósult beruházást, amelyért a református gyülekezeti házban tartott istentisztelettel adott hálát a helyi református egyházközség és a település önkormányzata. A fejlesztés részeként boltíves előtetővel egészítették ki a helyi ravatalozó épületét, amely elé padokat is kihelyeztek, emellett mozgáskorlátozottak számára vizesblokkot alakítottak ki. 


Az ünnepélyes átadón, amelyen Rácz József, a Dunaszentgyörgyi Református Egyházközség lelkipásztora, a Tolnai Református Egyházmegye esperese hirdetett igét, részt vett többek mellett Süli János, a Paks II. beruházásért felelős tárca nélküli miniszter, a térség országgyűlési képviselője, Kováts Balázs, a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány képviselője, Orbán Attila, a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének alelnöke. 


– Múlandóak vagyunk, eltelnek napjaink, elszállnak az éveink. Az embereket nemcsak életükben, hanem még az elmúlásukban is tiszteletben kell tartani és méltósággal kell elkísérni őket az örökkévalóságba – hangsúlyozta az eseményen Orbán Attila, aki örömét fejezte ki annak apropóján, hogy több, ehhez hasonlóan szép ravatalozót tudtak építeni vagy felújítani a települések. Tedd kezünk munkáját maradandóvá – idézte a Zsoltárok könyvéből a 90. zsoltár sorait. 


Kirnyákné Balogh Mária, Dunaszentgyörgy polgármestere a felújításról szólva kiemelte, a temető éppen a falu közepén helyezkedik el, amely akkor lehet csak méltó nyugvóhelye szeretteiknek, ha rendezett képet mutat és minden szempontból megfelelő állapotban van. A településvezető ezt követően megköszönte elődjének, Hencze Sándor polgármesternek és a korábbi képviselőtestületnek a ravatalozó épület bővítéséért tett erőfeszítéseiket, hiszen hozzájuk fűződik a kezdeményezés, ahogyan a pályázat benyújtása is. – A halottakról nem szabad megfeledkezni, különben olyan, mintha másodszor is hagynánk őket meghalni – zárta egy idézettel szavait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában