Útfelújítás

2022.03.07. 11:30

A jobb közlekedést szolgálják a beruházások

Közel egymilliárd forint útfelújítási támogatás érkezett a bonyhádi-dombóvári térségbe.

Vizin B.

Új aszfaltréteget kap az út, mutatja Molnár Józsefné. (A szerző felvétele)

Újabb útfelújítások indulhatnak a bonyhádi-dombóvári választókerületben – jelentette be közösségi oldalán Potápi Árpád János. A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője arról számolt be, hogy Alsónána 164,6, Cikó 289,5, Grábóc 218,9, Harc 119,1, Kalaznó 40, Szakcs 112,8, míg Tevel 46,4 millió forint támogatásban részesült.

– Örülök, hogy ismét segíthettem a településeket, fontos és a helyiek által várt beruházások valósulhatnak meg ezáltal – tette hozzá az országgyűlési képviselő. Az új, külterületi helyi közutak fejlesztése elnevezésű projekt lehetőséget biztosít önkormányzati tulajdonú vagy önkormányzati vagyonkezelésben lévő külterületi, helyrajzi számmal ellátott, már meglévő földutak stabilizálására, szilárd burkolatának kialakítására, valamint a szilárd burkolattal rendelkező helyi közutak felújítására, korszerűsítésére. Támogathatóak továbbá a közlekedésbiztonságot szolgáló fejlesztések, így forgalomtechnikai eszközök beszerzése és gyalogátkelőhelyek kialakítása is – olvasható a pályázati felhívásban.

– Nagyon köszönjük a támogatást, fontos célt valósítunk meg belőle! – így reagált a pályázatuk eredményes elbírálására Molnár Józsefné. Cikó polgármesterével a helyszínen, azaz a településüket a szomszédos Mőcsénnyel összekötő úton találkoztunk. Ha nem jelezte volna, akkor is egyértelművé vált a jókora gödrökből, hogy ráfér a felújítás az útra. Mint mondta – átmenetileg orvosolva a hibákat –, a korábbi időszakban már betömedékelték ezeket, de átfogó megoldást a most elnyert forrás eredményez.

– Jelenleg zsáktelepülésként tartják számon Cikót, hiszen a rossz út miatt alig járnak autók ezen a szakaszon. Pedig lenne igény rá, hiszen sokan dolgoznak a szomszédos községekben, városokban: Szálkán, Szekszárdon, Bátaszéken, Bátaapátiban. Most kerülőúton, Bonyhád felé tudnak csak haladni. Ez a helyzet változik meg hamarosan, amellyel több évtizedes problémát orvosolnak – fogalmazott a polgármester, akitől azt is megtudtuk, hogy várhatóan a nyár végén indulhat el a 2,4 kilométer hosszúságban történő kivitelezés, amely majd közel két hónapot vesz igénybe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában