Visk számíthat az atomvárosra

2022.03.07. 14:18

Gastroblues: Paks és a fesztivál is segíti a kárpátaljai testvértelepülést

– Paks segélyekkel, a Gastroblues Fesztivál jótékonysági koncerttel támogatja a háború miatt nehéz helyzetbe került kárpátaljai Visket – hangzott el a 30. Gastroblues hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

TEOL (Forrás: MTI)

Gárdai Ádám főszervező (balról), Szántó Zoltán, Süli János, dr. Kovács Antal és Török Ádám a sajtótájékoztatón. (Fotó: Molnár Gyula)

Tartós élelmiszerekből, tisztálkodási cikkekből, matracokból álló szállítmányt juttattunk el Paks testvértelepülésére, Viskre. A második szállítmány kedden indul, Pakson és Tolna megyében szállást adunk a háború elől menekülőknek. Emellett hozzájárulunk a város és a fesztivál támogatásával megépült viski magyar óvoda fenntartásához – mondta Süli János, a Paksi Atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter és Szántó Zoltán, a város alpolgármestere – tudósított az MTI.

A jubileumi Gastroblues június 27-től július 4-ig tart majd, fellép mások mellett Eric Gales, Philip Sayce, Pete York és Miller Anderson. A fesztivál felvezetéseként korábbi paksi koncertek anyagaiból DVD-k és CD-k jelennek meg, ezeket márciustól májusig négy esten mutatják be Pakson és a fővárosban.
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában