Tolna megye

2022.03.25. 20:08

Iskolát, óvodát avatott, és egy fotókiállítást is megnyitott

Tartalmas nap volt a péntek Bonyhád és Dombóvár térségének országgyűlési képviselője, Potápi Árpád János számára. A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára számos eseményen vett részt.

Bárány Margit

Potápi Árpád János először Dombóváron, a PJ TOP MIX Kft. újonnan épülő raktárcsarnokának alapkőletételén mondott köszöntő beszédet.

 Majd szintén a településen, a Százszorszép Óvoda és Tündérkert Bölcsődéjének fejlesztése, valamint a József Attila Általános iskola megújulása kapcsán kiemelte, a régóta várt korszerűsítések végre megvalósultak és a gyermekek minden korosztályban modernebb környezetben tanulhatnak és játszhatnak. A hosszú ideje elhanyagolt épületek kormányzati pályázatok segítségével újulhattak meg.

– Nagyon örülök neki, hogy oly sok anyagi forrás érkezett a választókerületembe, nem csak a városokba, hanem egyre inkább a kistelepülésekre is. A Magyar Falu programban több, mint négy milliárd forintról beszélhetünk, a Ginop pályázatokon keresztül pedig mintegy kilenc milliárd forint  érkezett és akkor még nem említettük a TOP-os forrásokat – tette hozzá az államtitkár. 

A program Kocsolán folytatódott, ahol az óvoda rekonstrukciója fejeződött be a kisgyermekek és szüleik, valamint a dolgozók nagy örömére.  Potápi Árpád János elmondta, nagy öröm számára ilyen sok szép létesítmény átadása, főleg hogy a települések lakói magukénak érzik azokat és személyesen is sokan jelen vannak ezeken a közösségi eseményeken. 

Bonyhádon az Angyal-Hívó Egyesület szervezte meg Borzák Tibor Cigánylélek című könyvének bemutatóját. Potápi Árpád János köszöntőjében hangsúlyozta, reméli, hogy ez a remekmű is hozzájárul, hogy a többségi és a roma társadalom közelebb kerülhessen egymáshoz. Hozzátette, hogy a közelünkben zajló háború is – érdekes módon – elősegíti ezt, hiszen a béke mindenki érdeke és az összefogás most példaértékű hazánkban. 

Kakasdon folytatódott és ért véget a sűrű, termékeny délután, ahol a Sebestyén Ádám Székely Társulat ötven éves jubileumi éve nyitó programjának keretében az „50 év emlékei” című fotókiállítást nyitotta meg az államtitkár. Hangsúlyozta, hogy a Tolna megyei falvak nemzetiségi egyesületei hozzájárulnak a térség színes kultúrájához és a hagyományok megőrzése erősíti az összetartozást. „Ez a társulat mozgatja és szimbolizálja az egész falu kulturális életét, a társulat története pedig a település közel nyolcvan százalékának is a saját története.” 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában