Rekonstrukció

2022.03.02. 15:14

Járdák újultak, újulnak meg Szekszárdon

Sajtótájékoztatón számolt be a folyamatban lévő és a tervezett járdafelújításokról szerdán Gyurkovics János, Szekszárd alpolgármestere.

Sz. L.

Szekszárdon minden esztendőben tisztes összeget költenek a járdák felújítására. Így történt ez tavaly is, illetve a munkák az idei évre is áthúzódtak. Arról, hogy mi történt, hol tart a rekonstrukció, Gyurkovics János, Szekszárd alpolgármestere az újvárosi templom előtt tartott sajtótájékoztatót szerda délelőtt.

Itt ugyanis két járdaszakasz is megújult, megújul. A Rákóczi út keleti oldalán már csak egy autókijáró és egy vízbekötés kialakítása van hátra, a templom előtt már a kapuig elkészült a díszkőből kialakított járda.

A város önkormányzata tavaly a pályázatokra kapott pénzből, s ötven százalék önerőből 82 millió forintot fordított járdák felújítására. Ez összesen 1600 méter hosszú járdaszakasz megújítását tette, teszi lehetővé.

Még áprilisig elkészül a börtön mellett és a Dózsa György utcában két járdaszakasz. A térkövet már megrendelték, s amint megérkezik, felújítják a járdákat.

Az idei évben is pályázott a város, de a hasonló összeg – mondta az alpolgármester - az áremelkedés miatt csak ezer méter járdára elég. Azt pedig, hogy hol végzik majd ezt a munkát, a szekszárdi önkormányzat városfejlesztési és üzemeltetési igazgatóságának szakemberei jelölték ki.

Így többek között az egykori Domus Áruház környékén, a Klapka, valamint a Dienes Valéria utcában cserélik ki a járófelületet. Teszik ezt úgy, hogy a megújuló járda illeszkedjen a városképhez, ezért lesz járdalapból, térkőből, s aszfaltból készült szakasz is.

Gyurkovics János alpolgármester mutat egy felújított járdaszakaszt Fotó: Makovics Kornél

A tavalyi munkákat a KÉSZ Kft végezte, idén a pályázatra többen jelentkeztek, s a hónap végén dől el, kik lesznek ebben az évben a kivitelezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában