OKSI

2022.03.10. 15:30

Kérelmekről, pályázatokról, támogatásokról is döntött a bizottság

Sporttal kapcsolatos témákról tárgyalt tegnap délelőtt Murvai Árpád elnökletével a Szekszárdi Közgyűlés Oktatás, Sport és Ifjúsági Bizottsága.

Szepesi László

Illusztráció: Shutterstock

 Elsőként hosszasan vitatták Szőke Gergő igazgatónak a Szekszárdi Sportközpont tavalyi működéséről és az idei terveiről szóló kimerítő beszámolóját, végül úgy döntöttek, április elején a múlt évi mérlegről szakértők bevonásával újabb megbeszélést tartanak. 

A testület meghallgatta a Szekszárdi Rádió Klub működéséről, terveiről Weisz Lászlót, a klub elnökét, aki elmondta, a helyiség – ahol egyébként világszinten kiváló eredményeket érnek el – az elmúlt század ötvenes éveinek színvonalát idézi. Ezt szeretnék pályázat útján, vagy támogatással jobbá tenni. Másik céljuk, hogy utánpótlásról gondoskodjanak. 

Dr. Vastag Oszkár, a Szekszárd Kórház Sportkör elnöke örvendetes fejlődésről számolt be. Egyre többen választják náluk a vívást, minden korábbinál többen vannak az edzéseken, s felszereltségük is javult az elmúlt időben. 

Tárgyalta a bizottság az Unio Box Team Ökölvívó Utánpótlást Nevelő Boksz Club és a Szekszárdi Muay Thai Sportegyesület kérelmét, hogy a kapott támogatási összegek egy részét később, illetve más célra használják fel. Támogatta a bizottság a Szekszárdi Tankerületi Központ átszervezési javaslatait, többek között azt, hogy a Garay János Gimnáziumban bevezessék az angol és az orosz nyelv emelt szintű oktatását. 

Végül, zárt ülésen a Mecénás Tehetséggondozó Támogatására érkezett pályázatokat bírálták el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában