SZIFÖN

2022.03.01. 16:54

Megválasztották Szekszárd új diákpolgármesterét és alpolgármestereit

Véget ért egy kampány, kedden délután két évre megválasztották Szekszárd új diákpolgármesterét és két diák-alpolgármesterét. A kampány a SZIFÖN, a Szekszárdi Ifjúsági Önkormányzat keretében jött létre, s a választást a Polip ifjúsági Egyesület elnöke, Letenyeiné, Mráz Márta segítette.

Szepesi László

Ferenci Liliána, Wigand Barnabás (középen) és Bakó Jonatán Fotó: Makovics Kornél

A többéves hagyománnyal rendelkező választás idei kampánya bő egy héttel ezelőtt kezdődött, amikor a megyeszékhely kilenc iskolájából, iskolánként három-három új tagot delegáltak a SZIFÖN-be, és ők, huszonheten gyűjtötték össze a diákpolgármesteri és alpolgármesteri ajánlásokat. Ma délután pedig a néhány évvel ezelőtt átépített piac épületében lévő Placc Közösségi Térben történt a választás. Előbb a jelöltek mondták el beszédeiket. Szerepelt a terveikben vetélkedők rendezése, vagy az is, hogy könyvek helyett tabletek legyenek.

Délután fél háromkor a szavazatok összeszámolása után a két évvel ezelőtt megválasztott, s most leköszönő előd, a már egyetemista Fáncsi Balázs, hirdette ki az eredményt: Szekszárd új diákpolgármestere két évre Wigand Barnabás, a Garay gimnázium diákja. Programjában szerepel az élénkebb kapcsolat kiépítése az iskolák diákjai között, egy modern internetes oldal megteremtése a város valamennyi iskolájának, egy olyan diákkártya, mely kedvezményeket tartalmaz, de szerepel terveiben faültetés is. 

Ezután következett a két alpolgármester megválasztása. A jelöltek, ők már hatan voltak, hárman az általános-, hárman a város középiskoláinak diákjai, kampánybeszédeikben sorolták fel vágyaikat, elképzeléseiket, terveiket. Sorra jöttek a jobbnál jobb ötletek. S végül a szavazás, amelynek eredményeként a két alpolgármester Ferenci Liliána, a Garay általános iskola, és Bakó Jonatán, az I. Béla Gimnázium tanulója lett.

Szekszárd új diákvezetőit köszöntötte Murvai Árpád, a szekszárdi önkormányzat oktatás, sport és ifjúsági bizottságának elnöke, a leköszönő korábbi diákpolgármester pedig adott egy tanácsot: a várostól az új vezetők kapnak segítséget, de terveiket nekik kell valóra váltani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában