Közterület-fejlesztés

2022.03.16. 10:25

Okoszebrán kelhetnek át a paksiak

Az elmúlt hetekben folytatódtak a közterületi fejlesztések Pakson.

TN

Elindulhat Paks első okoszebrájának a kivitelezése. Képünk illusztráció (Fotó: MW)

Fotó: Balogh Ákos

Öt férőhelyes parkolót alakítottak ki a Táncsics Mihály utcában a Viza játszótér mellett. A beruházás 2,1 millió forintból valósult meg, az összeget Ulbert Sándor egyéni képviselői keretéből finanszírozta – tájékoztatott a Telepaks. A fejlesztésre a körzet önkormányzati képviselője szerint azért volt szükség, mivel sok család érkezik autóval a játszótérre. A képviselő hozzátette, a jövőben további parkolókat szeretnének kialakítani az utcában. 
 

A Tolnai út 6/b társasház előtt 130 méter hosszan újult meg a járda. A beruházás folyamán eltávolították a régi, feltöredezett burkolatot és helyére térkő került, emellett víznyelő rácsokkal látták el a terület. A fejlesztést nettó 12 millió forint önkormányzati támogatásból és Leber Ferenc egyéni képviselői keretéből finanszírozták. Hamarosan új út épül a Vácika utca folytatásaként, a lengyelpálya környezetében. A mintegy 300 méteres jelenleg földes szakasz aszfaltburkolatú lesz. 
 

Rövidesen elindulhat Paks első okoszebrájának a kivitelezése is, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola szomszédságában, tudta meg a TelePaks. A rendszer lényege, hogy egy érzékelőnek köszönhetően a sötétben villogó fények jelzik majd az autósoknak, ha gyalogos közelíti meg az átkelőt. A város – az idei költségvetés alapján – mintegy 30 millió forintot fordít az okoszebrák kialakítására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában