Élelmiszersegély

2022.03.09. 14:00

Orbán Attila is behajtott a frontországba

Miután Orbán Attila E kategóriás jogosítvánnyal is rendelkezik, vezethetne akár pótkocsis teherautó-szerelvényt is. Erre ugyan nem volt szükség Ukrajna felé tartva, helyette egy furgon volánja mögött bizonyította navigálási képességét. Tolna megye közgyűlésének alelnöke ugyanis – a paksi székhelyű Lupex Kft. tulajdonosaival, Komlósi Zoltánnal és Szász Sándorral együtt – adományt szállított Kárpátaljára.

Szeri Árpád

Szász Sándor, Orbán Attila és Komlósi Zoltán (Beküldött fotó)

– Közel három tonna lisztet, öt mázsa száraztésztát, hatvan liter étolajat és tizenöt kilogramm levesport vittünk magunkkal – készített leltárt. – Az adomány Tolna megyei vállalkozók önzetlen segítségének köszönhető. Két gépjárművel, egy furgonnal és egy utánfutós személyautóval indultunk útnak. A határt Tiszabecsnél léptük át, onnan csak hét kilométert vezettünk, és megérkeztünk Tivadarfalvára. 

Hogy miért éppen ide, annak személyes oka van. Orbán Attila ugyanis már több mint tíz éve járt itt először, és azóta többször is felkereste ezt a színmagyar települést, ahol – eredeti, lelkipásztori hivatásából adódóan – evangelizációs előadásokat is tartott, például a helyi líceumban. A Tolna megyei csapatot tehát régi ismerősökként, nagy szeretettel fogadták a tivadarfalviak. 

– Az előzetes egyeztetésnek köszönhetően olyan termékeket hoztunk magunkkal, melyekre kiváltképp szükségük volt a helybelieknek – mondta az alelnök. – Már nagyon fogyóban voltak az élelmiszer tartalékok. Nem utolsósorban azért is, mert most a líceum kollégiuma Ukrajna keleti részeiből érkezett menekülteket fogadott be. Őket is el kell látni, amíg itt tartózkodnak, ugyan viszonylag rövid ideig, mert mennek tovább, de helyükbe folyamatosan új családok jönnek. A tivadarfalviak és a környékbeliek rajtuk kívül a határon feltorlódott rengeteg embernek is segítenek, jobbára meleg levessel. 

Orbán Attila megemlítette, hogy a településen az ott élő Seres János és Mészár István református lelkészek nyújtottak jelentős segítséget. Kellő helyismerettel rendelkeznek, így javaslatuk alapján a környező magyarlakta településekre is könnyen és gyorsan eljuthatnak adományok. Erre mutatkozik is lehetőség, Orbán Attila e hétvégén folytatni kívánja jótékonysági misszióját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában