Három alappillér

2022.03.09. 17:30

Választási fórumot tartottak Decsen, megtelt a Faluház

Ha az ország rendben van, ha a Kormány a helyén van, akkor van jövőképe a magyar embereknek. A Sárköz fővárosában tartott fórumot Horváth István kedden. Az est vendége Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke volt.

Bárány Margit

Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke volt Horváth István decsi választási fórumának vendége (Beküldött kép)

Teltház várta Horváth Istvánt és Kósa Lajost a decsi Faluház megújult nagy termében, a kezdés előtt tíz perccel már alig volt üres szék. A jövőnk és az ország biztonsága a tét – kezdte bevezetőjét Horváth István. Soha ilyen fontos választás előtt nem álltunk, hiszen a jelenlegi feszült külpolitikai helyzetben az ország stabilitásának megtartása a cél. Olyan kormányra van szükségünk, amely higgadtan kezeli a konfliktus helyzeteket - tette hozzá Tolna megye egyes számú választókerületének országgyűlési képviselője.

Horváth István köszöntőjében kiemelte, hogy Kósa Lajos régóta figyelemmel kíséri és barátként segíti a munkáját. Utalt a múltra, annak idején Szekszárd polgármestereként követni szerette volna a tündöklő Debrecen sikereit. Később a Parlamentben is szorosan együtt dolgoztak és kölcsönösen segítették egymást. Kósa Lajos ma – többek között - a Magyar Parlament Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának az elnöke, így a választásokkal kapcsolatos legfontosabb kérdések tisztázása mellett a jelenlegi háborús helyzetről első kézből kaptunk hiteles és információkat.

Kósa Lajos a decsi fórumra a Mátészalka melletti Szamosszegről érkezett, ahol százhatvan menekült számára – köztük közel hatvan kisgyermeknek – szereztek zuhanykonténert. Ez is mutatja, hogy milyen sok a teendő a hirtelen kialakult helyzetben. A Fidesz alelnöke kiemelte, hogy a rendszerváltás óta nem volt olyan parlamenti választási időszak, amikor a közvetlen szomszédunkban ilyen mértékű háború zajlott. Ez a rendkívüli helyzet szokatlan állapotot szült az országban.

Kósa Lajos kiemelte, hogy a Kormány elítéli az agressziót és a háború semmilyen politikai vitára nem lehet megoldás. A magyar emberek biztonsága a legfontosabb, semmilyen formában nem hagyják belesodorni az országot egy háborús helyzetbe. Az oroszok ugyanis kijelentették, mindenki ellenség, aki katonát vagy hadi eszközöket küld Ukrajnába. Továbbá azt a fenyegetést sem szabad figyelmen kívül hagyni, miként bárki, aki beleavatkozik a konfliktusba, arra korábban soha nem látott csapást mérnek – tette hozzá Kósa Lajos.

A menekülteket befogadja az ország és biztosítja az ellátásukat – erősítette meg a politikus. Fontos, hogy ezek az emberek, szemben a déli határ felől érkezőkkel, legálisan, útlevéllel érkeznek és ténylegesen a háború elől menekülnek. Tervük van, tudják merre akarnak tovább menni. Nagy részük nem kér állami segítséget, mert céljuk van. Sokan már munkát is vállaltak. Az ország biztonságának megvédése mellett a választáson a magyar családok és gyermekek védelméről is döntenek a szavazópolgárok.

Három alappillér az ország működéséért

Magyarországnak munka alapú társadalomnak kell lennie, nem segélyalapúnak. A jövedelem az elvégzett munkáért jár, nem alanyi jogon. Mindenki, aki dolgozni tud és képes, annak munkát kell vállalnia. Ma közel öt millióan dolgoznak az országban, ez másfél millióval több mint négy évvel ezelőtt. A második pillér a biztonság, amely nemcsak a háborús helyzetre vonatkozik, hanem az alapvető kiszámíthatóságra. Úgy, mint a rezsicsökkentés és az energiafelhasználás biztosítása. Az emberek akkor nyugodtak, ha tudnak tervezni.

A család intézményének megóvása

A harmadik alappillér a család és annak védelme. Az alaptörvény kimondja, az apa férfi, az anya nő. Kósa Lajos hangsúlyozta, a más nemi orientációjú emberek is teljes értékű tagjai a társadalomnak. A Kormány kiáll amellett, hogy a gyermekek nevelése a szülő elsődleges feladata legyen. Ne az állam, vagy más emberek határozzák meg, hogy az óvodákban és az iskolákban milyen edukációt kapnak a gyermekek az azonos neműekhez vonzódó emberekről. A családtámogatások is ezen modell köré épülnek. Az anyáknak adott juttatások a gyereknevelés munkájának elismerése kell legyen. A családok számára elérhető támogatások és pályázatok népszerűsége töretlen, a babaváró támogatás, a CSOK és a falusi CSOK és az otthonfelújítási támogatás számos ember életét könnyítette meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában