Korszerűsítés

2022.05.04. 19:10

Átadták a megújult lengyeli Faluházat

– Közel 400 millió forint támogatás érkezett Lengyelre az elmúlt időszakban. Ennek része ez a beruházás is – emelte ki a megújult, energetikai korszerűsítésen átesett lengyeli faluház átadásán szerdán Potápi Árpád János.

Vizin B.

Május 4-én ünnepélyes keretek között adták át a felújított lengyeli faluházat (Fotó: Makovics K.)

A nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője emlékeztetett, a polgári kormány legfontosabb célja volt az elmúlt tizenkét évben a közösségek megerősítése. Emlékeztetett, a családok és a kistelepülések támogatására különösen nagy hangsúlyt fektettek. 

– Büszke vagyok arra, hogy az az 56 település, amely a választókörzetemből jogosult a Magyar Falu Program (MFP) nyújtotta támogatás igénybevételére, jelentős beruházásokat valósíthatott meg. De igaz ez a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programra (TOP) is, amellyel elsősorban a városok élhettek – mondta Potápi Árpád János. 

Braun János László, Lengyel polgármestere is a köszönet hangján szólt a jelenlévőkhöz. Hálás volt mindazoknak, akik segítettek, hogy egy újabb fontos beruházást valósítsanak meg.

A korszerűsítés keretében kicserélték a nyílászárókat, megtörtént a homlokzat, a padlás- és pincefödém szigetelése, kicserélték a gázkazánt, napelemeket szereltek fel. A beruházásnak köszönhetően jelentősen csökkennek az épület fenntartási költségei, amelynek akadálymentesítését is elvégezték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában