Az Év Tolna Megyei Rendőre

2022.05.05. 17:30

Az alezredes szerint az elismerés a kollégáié is

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Megyei Rendőre címet adományozta Korcsmár Péter alezredesnek, aki 2008 óta teljesít hivatásos szolgálatot Szekszárdon.

Gazsó Rita

Korcsmár Péter alezredes Szabó Csaba dandártábornoktól, megyei rendőrfőkapitánytól vette át a kitüntető címet (Fotó: Mártonfai D.)

Munkájára kollégái, vezetőtársai, parancsnokai mindenkor számíthatnak, tevékenységét magas fokú szakmai precizitással látja el. A kiemelt súlyú bűncselekmények szakmai tevékenységét mindenkor személyesen irányítja, együttműködése, kapcsolata a társszervekkel, kapitányságokkal, illetőleg a társosztályokkal példaértékű – hangzott el a Rendőrség Napján rendezett múlt heti díjátadó ünnepségen a rendőr alezredes munkáját méltatva. 

Korcsmár Péter a Szekszárdi Rendőrkapitányság Vizsgálati osztályán kezdte pályáját, ahol 2012-től osztályvezető helyettesi, majd 2013-től osztályvezetői beosztásába került, 2020 óta megbízással, majd 2021 júniusától kinevezéssel látja el a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnügyi osztályának vezetői beosztását. Az eltelt idő alatt végzett tevékenysége bizonyította, hogy alkalmas a megyei bűnügyi osztály állományának vezetésére, valamint a kapitányságok bűn­ügyi szakmai tevékenységét támogató szakirányítói tevékenység koordinálására – foglalták össze pályáját. 

A bűnügyi osztályvezető a díj átvételét követően azt mondta, meglepődött és nagyon örült az elismerésnek, amit megtisztelőnek tart.

– A migráció okozta feladatok miatt elég nehéz két év van mögöttünk. Rengeteg teher, ami a kollégákra hárult, ezért bár a díjat én kaptam, de az osztályon dolgozó munkatársak érdeme is, hogy ilyen jutalmat kaphattam – vélekedett Korcsmár Péter. A díjazott szerint jó csapat áll mögötte, amely többségében tapasztaltabb kollégából áll. A kitüntetésről úgy fogalmazott, természetesen motiváló, de úgy érzi, eddig is legjobb tudása szerint végezte a feladatát, annak érdekében, hogy elöljárói elégedettek legyenek a munkájával. 

Az alezredes családjával Szekszárdon él, kislányuk nyáron lesz kétéves. Mint mondta, erős a kötődésük a rendőrséghez, hiszen a felesége is a főkapitányságon dolgozik jogászként. Megtudtuk, hogy bár korábban informatikai pályára készült, a gimnáziumi évek közepétől hirtelen jött az ötlet, s onnantól már a rendőrtiszti főiskolára készült, majd azt követően a közszolgálati egyetem jött, ahol rendészeti vonalon szerezte meg a diplomáját. Korcsmár Péter úgy érzi, ott van, ahol lennie kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában