Német nemzetiség

2022.05.16. 12:30

Forster József kapta az Arany Rozmaring Díjat

A koronavírus miatti két év szünet után idén újra megszervezte a Német Nemzetiségi Napot a paksi Német Nemzetiségi Önkormányzat.

G. R.

Két év szünet után jó volt újra összejönni. Fotó: Molnár Gyula

A koronavírus miatti két év szünet után idén újra megszervezte a Német Nemzetiségi Napot a paksi Német Nemzetiségi Önkormányzat. Az immáron 22. alkalommal megrendezett programot a reichertshofeni testvérváros zenekara nyitotta meg, majd Szabó Péter polgármester és Féhr György, a helyi Nemzetiségi Önkormányzat elnöke köszöntötte a szépszámú egybegyűltet. 

A Táncsics parkban felállított sörsátorban elsőként a paksi általános iskolák és óvodások nemzetiségi műsorát, valamint a hímesházi Sonnenblumen Kórus előadását tekinthette meg a közönség, majd a Paksi Német Nemzetiségi Tánccsoport előadása következett. 

Az est fénypontja az idén 30 éves „Pro Urbe”, „Pro Cultura Minoritatum Hungariae” és „Arany Rozmaring” díjakkal kitüntetett Roger Schilling Zenekar koncertje volt, majd Forster József vehette át az önkormányzat elismerését, az „Arany Rozmaring” Díjat. A sátor szomszédságában az ínyencek a dunakömlődi Ízőrző Porta sváb ételeit fogyaszthatták, a gyerekeket pedig kézműves-foglalkozás és légvárak szórakoztatták.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában