Borverseny

2022.05.17. 19:06

Taroltak a vörösök a társaskör versenyén

Borversenyre invitálta az érdeklődőket a Szekszárd-Újvárosi Római Katolikus Társaskör és a Német Nemzetiségi Egyesület vasárnap délutánra a Szent István Házba.

G. R.

Munkában a borbírák. Fotó: MD

A két évtizede évről évre megszervezett borversenyre bármelyik helyi kistermelő jelentkezhetett, aki legkésőbb szombat délig eljuttatta két palack borát a bíráló bizottsághoz. A borok közül két ítész csapat Módos Ernő és Ferencz Vilmos vezetésével választotta ki a legjobban sikerült italokat. Az eseményen sokan részt vettek, a kistermelőkkel együtt a családtagok, hozzátartozók, barátok – tudtuk meg dr. Horváth Jánosné Edittől, a társaskör általános elnökhelyettesétől. 

Mint elmondta, összesen 58 minta érkezett: 11 fehérbort, 8 rozét, egy sillert és 38 vörösbort neveztek be az idei versenyre. A fehérborok közül 5 arany, 4 ezüst, egy bronz és egy oklevél született, a rozé kategóriában egy arany, 4 ezüst és 4 bronz díj talált gazdára, míg a vörösborok közül 14 kapott arany, 12 ezüst, 10 bronz minősítést és kettő oklevelet. 

A nagy aranyakat a fehérborok közül ezúttal Töttős István tavalyi chardonnay-ja, a rozé kategóriában Makrai Gyula 2021-es kékfrankos rozéja, a vörösborok közül Steiner Ferenc tavalyi kékfrankosa, valamint szintén 2021-es vörös cuvee-je és a Fűzi fivérek 2020-as merlot-ja nyerte el. A borverseny különdíjasa idén Zsinkó János 2019-es cabernet sauvignon-ja lett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában