Díjátadó

2022.06.15. 18:00

Az alkotás jelenti a legnagyobb örömforrást

A tolnai Wosinsky-iskola alapítványa által kiírt pályázatra beérkezett műveket díjazták.

S. K.

Verseghy Ferenc mözsi fazekas zsűrizett és a díjátadón is részt vett. (Fotó: Makovics Kornél)

– Habár a szólás úgy tartja, hogy a káröröm a legszebb öröm, valójában az alkotás öröme az, aminél nincs jobb – hívta fel a diákok figyelmét Verseghy Ferenc, a Martinek József Képzőművészeti Alapítvány rajzpályázatának díjátadóján, a tolnai Eötvös utcai iskolában.

A mözsi fazekas, a Népművészet Mestere zsűrizte ugyanis a tolnai Wosinsky-iskola alapítványa által kiírt pályázatra beérkezett alkotásokat. A mester szerint az alsósok szenzációsan ügyesek voltak, örömmel konstatálta, hogy mind a témaválasztás, mind a kidolgozás terén nagyon jól teljesítettek. Szomorúan tapasztalta viszont, hogy az idősebb korosztályhoz tartozó diákoktól kevés pályamű érkezett. Az alapítvány elnöke, Szilák Henriette köszöntője és Verseghy Ferenc értékelője után adták át a díjakat.

A díjazottak:
1. osztályosok: 1. Vajda Milán István, 2. Debreceni Sára, 3. Szűcs Milán (mindhárman Wosinsky-iskola). 2. osztályosok: 1. Fazekas Luca (Mözs), 2. Tüdő Erik és Molnár Virág (mindketten Széchenyi-iskola), 3. Dömötör Lili (Mözs). 3. osztályosok: 1. Bodó Csilla Zsuzsanna (Széchenyi) és Szabó Zselyke (Wosinsky), 2. Kemény Liliána (Széchenyi) és Takács Mirabella (Wosinsky), 3. Csányi Levente (Wosinsky) és Kertész Ákos (Széchenyi). 5-6. osztályosok: 1. Selényi Nóra, 2. Rézműves Jázmin, 3. Csikós Boglárka Nóra és Reifschneider Viktória (valamennyien Wosinsky). 7. osztályosok: 1. Virányi Viktória és Fridrich Gergő (Wosinsky).

A logótervezés kategóriájában Csikós Boglárka Nóra, Szabó Szófia, Ulrich Vivien Amina és Puha Szeréna Jázmin (Wosinsky) kapott díjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában