Bátaszék

2022.06.12. 08:00

Beszámolókat hallgattak, fejlesztésről döntöttek

M. I.

Testületi ülést tartott nemrégiben a bátaszéki önkormányzat. A képviselők először tájékoztatót hallhattak dr. Bozsolik Róbert polgármestertől a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, az átruházott hatáskörben hozott döntésekről, a két ülés közötti tevékenységről, valamint az előző üléseken elhangzott kérdésekre, interpellációkra tett intézkedésekről, számolt be az eseményről a bataszek.hu. 

Ezt követően tájékoztatót hallhattak a jelenlévők a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság működési területén végzett tevékenységéről, a város közbiztonságáról, a bátaszéki önkormányzati tűzoltóság munkájáról, valamint a helyi polgárőr egyesület tevékenységéről. A városvezetés döntött a Bátaszéki Önkormányzati Tűzoltóság támogatásáról is. Egy adománygyűjtő akció keretében 2,4 millió forint gyűlt össze, ezt az összeget a tűzoltóság részére vissza nem térítendő, működési támogatásként átadja az önkormányzat.

A BÁT-KOM 2004 Kft. és a Bátaszékért Marketing Nonprofit Kft. 2021. évi mérlegbeszámolóját egyaránt elfogadta a testület. Módosították a képviselő-testület és hozzá tartozó intézmények szervezeti és működési szabályzatáról szóló önkormányzati rendeletet, és jóváhagyták a konzorciumi megállapodásokat a TOP PLUSZ pályázatok megvalósítása érdekében. 

A Ditrói Napokon Bátaszék is részt vesz, a delegáció vezetője Péter Géza lesz. A városvezetés zárt ülésen tárgyalta az új vételi ajánlatot a horgásztó és egyéb területek önkormányzati tulajdonba vétele érdekében, illetve a Bátaszék Város egyedi kormánytámogatásból megvalósuló fejlesztései 2022 tárgyú, a kivitelező kiválasztására vonatkozó közbeszerzési eljárás megindítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában