Szakmai díj

2022.06.30. 19:12

Egészségügyi területen dolgozókat ismertek el Szekszárdon

Semmelweis napi ünnepség volt csütörtökön Szekszárdon. Semmelweis Ignác, az anyák megmentője 1818 július elsején született Budán, s emléke előtt is tisztelegve köszöntötték a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Tolna Megyei Szervezetének ünnepén, ebben a pandémia miatt nehéz időben, az egészségügyben különösen kitartóan dolgozó szakembereket.

Szepesi László

Fotó: Makovics Konél

Elsőként dr. Pátri Eszter, megyei tisztifőorvos, a Tolna Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának vezetője köszöntötte az áldozatos munkát végzőket, majd Munk János Tamásné, a MESZK Tolna Megyei Szervezetének elnöke beszélt a járvány nehezítette időszakban végzett munkáról. Ezt követően tízen vehették át kimagasló szakmai munkájukért az elismerést.

Kitüntetést adott át a megyei tisztifőorvos a Bonyhádi Kórház és Rendelőintézet ápolási osztályán dolgozó Molnár Ritának, a Dombóvári Szent Lukács Kórház belgyógyászati mátrix osztályáról Právics-Balogh Mariannának, Fekete Tibor Jánosnénak, akik Pakson a háziorvosi rendelőben dolgoznak, a Paksi Gyógyászati Központ mozgásszervi rehabilitációs részéről Molnár Ágnesnek, továbbá a Paksi Gyógyászati Központban gasztroenterológiával foglalkozó Szilágyi Hajnalkának.

Elismerték a Tolna Megyei Balassa János Kórház négy dolgozójának kiemelkedő munkáját, a központi gyógytornász szolgálattól Bobályné Schlotthauer Renátáét, a fül-orr-gégészeti osztály audiológiájáról dr. Tumpekné Gombay Tímeáét, a radiológiáról Kákonyi Ferencnéét és a sterilizálóból Poppné Heidinger Nóráét, s kitüntetést vett át Tóth Balázs, az Országos Mentőszolgálat szekszárdi mentőállomás dolgozója, aki a pandémia idején a mintavételezési pont vezetője volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában