Fürdésre használni vagy inni sem lehet a csobogókból

2022.06.02. 15:30

Nyárra beüzemelték a szekszárdi szökőkutakat

Hat szökőkút kezdte meg a működését június első napján a megyeszékhelyen. Kettő a Béla király téren, szintén ennyi a Garay téren, valamint egy-egy a Liszt Ferenc és a Szent István téren, amelyek várhatóan a nyári hónapokban üzemelnek majd – jelentette be Gyurkovics János, Szekszárd alpolgármestere csütörtökön.

G. R.

Nyárra beüzemelték a szekszárdi szökőkutak (Fotó: M. D.)

– Igyekszünk visszaállítani a járványhelyzet előtti, a "békeidőkben" megszokott, a várost jellemző dolgokat. Ilyen a szökőkutak nyár eleji beüzemelése. Pénteken kezdődik a Pünkösdi Hal- és Vadünnep, szeretnénk a működő szökőkutakkal is hozzájárulni a megfelelő városképhez és az itt élők hangulatához – hangsúlyozta az alpolgármester. 

Hozzátette, mindezek működtetése költséggel is jár: a hat szökőkút üzemeltetése 1,1 millió forint havonta, az áram díja éves szinten 1,2 millió forint kiadással terheli a város büdzséjét. Folyamatos fenntartási és karbantartási költségek merülnek fel technikai oldalról, tavaly elektronikus felújításra, vezérlések cseréjére 3,1 milliós, idén eddig a tervezett gépészeti felújításokra 3,6 millió forint értékben költött a város.

Szeretnénk a működő szökőkutakkal is hozzájárulni a megfelelő városképhez és az itt élők hangulatához – hangsúlyozta az alpolgármester. 

Elmondta, az utóbbi hetekben megtörtént a kutak takarítása, a hibák felmérése. Utóbbi során az egyik szökőkútnál egy apróbb repedést, törést fedeztek fel, amelyet átmenetileg megjavítottak. A probléma alaposabb feltárását, javítását a következő hetekben, az egymás után zajló kulturális, közösségi programok után végzik majd el.

Ezúton is érdemes szót ejteni arról, hogy a szökőkutak nem ivókutak, vagyis általános higiénés okok miatt ivásra, kézmosásra, fürdésre nem alkalmasak, még rekkenő hőségben sem. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában