Hulladékgyűjtés

2022.07.30. 13:00

Anya és fia szemét szúrta a szemét

Antus Tímea szekszárdi anyuka és kisfia sétálás közben szúrták ki, hogy a megyeszékhely déli bevásárlóközpontjával szembeni árok tele van szeméttel. A közösségi oldalra kikerült egy kis videó a szóban forgó szemetes útszakaszról. A posztban spontán szemétszedésre buzdította ismerőseit és kérte őket, csatlakozzanak.

S. B. M.

Anya és fia szemét szúrta a szemét (Fotó: M. K.)

– A megoldás felé szeretnénk menni, nem a gyorséttermet hibáztatom, hanem azokat az embereket, akik meggondolatlanságból eldobálják a szemetet. Nagy segítség lenne az is, ha ezen a részen több kuka lenne és azokat rendszeresen ki is ürítenék, így megelőzhetnénk a szemetelést. Példát szeretnénk mutatni, hogy a környezetünk megóvása mindenki feladata – mondta Antus Tímea.

Az akcióhoz csatlakozott a Szekszárdi Gamer Egyesület és a Szent József Katolikus Iskola is néhány lelkes, mozgósítható diákja is. – Nekünk is szívügyünk a város és annak környezete, örömmel csatlakoztuk ehhez a spontán kezdeményezéshez. Remélem, elindul valami az emberekben – mondta Tóth Imre, a Gamer Egyesület elnöke. Antus Tímea posztja csütörtökön kora este került ki a közösségi oldalra és már másnap, pénteken elindult a szemétszedési akció.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában