Hagyományt teremtenének

2022.07.03. 13:00

Nagy sikert aratott a teveli Tüzes Juniális

Egy napig mindenki tűzoltónak érezhette magát Tevelen. A helyi önkéntes tűzoltó egyesület első alkalommal rendezett Tüzes Juniálist az óvoda előtti buszfordulóban. 

R. G.

A tikkasztó hőségben nagyon sokan látogattak el a programokra, s ismerkedtek a tűzoltók életével, eszközeikkel. Kicsik és nagyok álltak sorban, hogy fotózkodjanak tűzoltósisakban, fecskendőzés közben, vagy csak egy „igazi” tűzoltóval. Nemcsak a fiúk, a lányok közül is sokan mesélték csillogó szemekkel, hogy ők bizony tűzoltók akarnak lenni, ha nagyok lesznek.

Az önkormányzat támogatásával megszervezett eseményen ott voltak a katasztrófavédelem, a rendőrség és a mentőszolgálat munkatársai, így a „társszakmák” mindennapjaiba is beleshettek az érdeklődők. Nagy sikere volt a Dimén Gáspár által főzött babgulyásnak, amelyet az önkormányzat jóvoltából mindenki megkóstolhatott. A gyerekeket ugrálóvár és körhinta is várta az iskola udvarában, de jól fogyott a finom csavart fagyi, és hatalmas sikere volt az eseményt lezáró habpartinak. 

Teveli gyerekek körében is nagy sikere volt a habpartynak (Beküldött fotók)

Nagy Zoltán, az egyesület elnöke azt mondta, hagyományteremtő céllal tartották meg a juniálist, amelyet minden évben szeretnének megrendezni. Fazekas Attila polgármester úgy fogalmazott, az ilyen események nemcsak közösségépítők, de hasznosak is, hiszen a faluban élők is bepillanthatnak azoknak a munkájába, akikkel eddig csak a bajban találkozhattak.

A Tevel Községi Önkéntes Tűzoltó Egyesületet 2019-ben szervezték újjá, s elsősorban ifjúságnevelő és hagyományőrző tevékenységet látnak el. Tavaly év vége óta egy Mercedes márkájú műszaki mentő szerrel is büszkélkedhetnek, így a kisebb mentéseket is elvégezhetik már.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában