Gyerekprogram

2022.08.03. 12:30

Ősembertábor a Sportok Házánál

Meglepően fiatal ősemberek táboroznak Tamásiban. Az Ősembertábor résztvevője 14 óvodás.

Wessely Gábor

A kőbaltákhoz a nyélnek való már megvan (Beküldött fotó)

A Sportok Házában, illetve az annak közelében lévő vízfolyásnál és kiserdőben zajlik a programjuk augusztus 1-től 5-ig. Készítenek barlangrajzokat, kőszerszámokat és agyagpoharakat. Festenek kavicsra és ősi kartonlapokra. Gyűjtenek erdei terméseket, amelyekből nyakláncokat fűznek, és gallyakat, ágakat, melyek kőbaltanyélként szolgálnak, illetve egy kunyhó építésénél lesz szerepük.

Látnak virágokat, bokrokat, fákat, bogarakat, lepkéket, gyíkokat, békákat, szitakötőket, madarakat. Közelről megismerhetik a természetet, még közelebbről az ember legjobb barátját: egy alkalommal egy terápiás kutya is a tábor vendége lesz. Számítógép és tévé előtt meg nem szerezhető élményekkel térhetnek haza.

A táborvezető Cs. Mayer Katalin óvónő. Régóta a pályán van, pontosan tudja, hogy az ilyen korú gyermekek mi iránt érdeklődnek, és mekkora a teherbíró képességük. Ha a kicsik elfáradtak az ősemberkedésben, mesél és bábozik nekik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában