Renoválás

2022.09.22. 19:10

A toronyórát is rendbe hozzák

Nagyjából félidőnél tart a szakályi katolikus templom külső felújítása.

W. G.

Renczes László a lábazati részt mutatja (A szerző fotója)

A 33 milliós projektre helyi lakosok és elszármazottak adták össze a pénzt. A szekszárdi székhelyű kivitelező cég vezetője, Renczes László így összegzi a folyamatot: – A munkálatokat július utolsó hetében kezdtük. Állványépítés, vakolatleverés, szigetelés, vakolatjavítás és festés a feladatunk. A lábazatnál teljes vakolatcserét végzünk, ott a tégláig levertük a régit, máshol foltszerű, lokális javítások történnek, ahol laza, repedezett, táskásodott volt a felület.

A szakályi templom (A szerző fotója)
 

Ezt követi a glettelés és a megfelelő, szilikongyantás anyaggal történő festés a műemlékvédelemmel egyeztetett fehér színre. A szerződés szerinti átadási határidő: október 31. Arra is kitért a cégvezető, hogy a támogatók jóvoltából a toronyóra és a zsalugáterek rendbehozatala is megtörténik – más vállalkozók közreműködésével – az állványzatról, ugyancsak jövő hónap végéig. Az ő kft.-je kifejezetten festő szakipari munkákat végez több mint harminc emberrel 22 éve, országszerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában