Tűzkakas

2022.09.27. 17:30

Diáktűzoltók mérték össze a felkészültségüket Kurdon

Egy év szünet után immár tizenhetedik alkalommal szervezte meg a Kurdi Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a helyi általános iskola a Tűzkakas Diáktűzoltó Versenyt, melyre idén hét település tizenöt csapata nevezett.

TEOL

Tizenhetedik alkalommal rendeztek diáktűzoltó versenyt Kurdon (Fotó: Dombóvári HTP)

A házigazda kurdiak hét csapata mellett Bátaszékről, Bonyhádról, Döbrököz, Gyönkről, Gyulajról és Nagymányokról érkeztek még fiatalok, akiket egy közös reggeli után Müller János polgármester, majd a Tolna Megyei Tűzoltó Szövetség képviseletében Martinka István köszöntött.

Az indulók az elméleti felkészültségüket a tűzoltó totó kitöltésénél, a koncentrációjukat, türelmüket, koordinációs készségüket labdákkal és egyéb eszközök segítségével végrehajtható feladatoknál, valamint akadálypályák leküzdésénél tehették próbára. A mocsárjárás feladatnál és a kötélmászásnál a fizikai erőnlétre volt a legnagyobb szükség. Idén ismét a vizes feladatokat várta leginkább minden diák. A szervezők nem csak a gyerekek tűzoltó szakmai ismereteire voltak kíváncsiak, a jövő nemzedéke egészségügyi tudását egy elméleti és két gyakorlati számban is bizonyíthatta.

Idén a fiúk küzdelmében a helyi 8. osztályos Lángosok csapata bizonyult a legjobbnak, őket kevéssel lemaradva a gyulaji #Legjobbak követték, míg harmadikak a hatodik osztályos kurdi Tüzes Dongók lettek. A lányoknál a dobogó felső fokára a kurdi Tech(nők) gárdája állhatott fel, második helyen a bonyhádi Lángoló Csajok, míg bronzérmesként kurdi Firegirls hetedikesei végeztek. A különdíjat ezúttal a legkisebbek, a kurdi Surranó Sünök 4. osztályosai vihették haza. 

A verseny zárásaként Bán Attila tűzoltó ezredes, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője gratulált minden versenyzőnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában