Sebestyén Ádám Székely Társulat

2022.09.26. 09:30

Kellemes hangulatban telt a kakasdi szüreti nap

Az idén ötven éves Sebestyén Ádám Székely Társulat szervezte a szüreti ünnepséget.

Farkas Eszter

Jó hangulatú szüreti nap Kakasdon

Fotó: Makovics Kornél

– A felvonulás szombaton, napsütéses időben, jó hangulatban, táncosan, énekesen zajlott, a falu aprajától az idősekig mindenki részt vett rajta – emelte ki Schellné Simcsik Orsolya polgármester. Rengeteg résztvevővel, gyönyörű népviseleti ruhákban, több állomáson táncoltak a felvonulók a helyiek nagy örömére. A Faluházba visszaérve kezdődtek a folklór műsorok.

Vendég fellépőik között szerepelt a Völgység Táncegyüttes Bonyhádról, a Kaposmente Néptáncegyesület Kurdról és a Cikói Lovasok. Felléptek a helyi óvodások, a szervezők – a Sebestyén Ádám Székely Társulat és az összetartozás jegyében meghívták a helyi Német Nemzetiségi Kórust is.

Az idei év bírója és bírónéja Sebestyén János és Sebestyén Jánosné lettek, a kisbíró Moszabauer Áron volt. A polgármester elmondta, ötven évvel ezelőtt egy igen jól sikerült szekszárdi szüreti mulatság adta az ötletet Székely Ádámnak, hogy létrehozza a társulatot, így ez a rendezvény igen jelentős a helyiek számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában